Krallık Kulesi’nin inşaatı haftaya başlayacak

Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde inşa edilecek ve tamamlandığında 1 kilometre yüksekliğe ulaşacak Krallık Kulesi’nin inşaatına 27 Nisan’da başlanacağı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Krallık Kulesi’nin inşaatı haftaya başlayacak

Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde inşa edilecek ve tamamlandığında 1 kilometre yüksekliğe ulaşacak Krallık Kulesi’nin inşaatına 27 Nisan’da başlanacağı bildirildi. Suudi Bin Ladin Grubu tarafından inşa edilecek Krallık Kulesi halen dünyanın en yüksek kulesi ünvanına sahip Dubai’deki 828 metrelik Burç Halife’yi de geçmiş olacak.

Uzmanlara göre Cidde’nin kuzeyindeki inşaat beş yıl sürecek ve inşaatta yarım milyon metre küp beton ve 80 bin ton çelik kullanılacak. Toplam 59 asansörün bulunacağı 200 katlı kule, 500 bin metre karelik bir alanı kaplayacak. Ziyaretçileri gözlem katına taşıyan asansörler saniyede 10 metre yol alabilecek. Kulenin tam uzunluğu ise şu ana kadar açıklanmadı.

Yaklaşık 1,25 milyar dolara mal olacak Krallık Kulesi, 5,2 kilometre karelik Krallık Şehri projesinin ortasında yer alacak. Kulenin etrafında oteller, ofis ve konut binaları, eğitim tesisleri ve eğlence alanları da yer alacak.
CİHAN

Yorumlar