Körfez ülkelerinin dışişleri bakanları Riyad'da toplandı

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Dışişleri Bakanları Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bugün olağan 131. toplantı için bir araya geldi.Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halit Al-Hamad Al-Sabah başkanlığında...

Google Haberlere Abone ol
Körfez ülkelerinin dışişleri bakanları Riyad'da toplandı

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Dışişleri Bakanları Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bugün olağan 131. toplantı için bir araya geldi.

Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halit Al-Hamad Al-Sabah başkanlığında Riyad'daki KİK merkez binasında bir araya gelen dışişleri bakanları başta Suriye olmak üzere Filistin, İran ve Yemen ile Mısır'da gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerini ele aldı.

Yemen Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Ahmet Avad bin Muberek'in de sonradan katıldığı toplantıda Yemen'deki son gelişmelerin de ele alnması bekleniyor.

Yuvarlak masa toplantısında bir açıklama yapan Al-Sabah Suriye'de akmaya devam eden kanın ve kötüleşen insani durumun vahametine dikkat çekti.

İran ile KİK ülkeleri arasındaki ilişkilere ve İran'ın nükleer programına değinen Al-Sabah, KİK ülkelerinin İran'la olumlu ilişkiler istediklerini ve bölge ülkeleri arasındaki gerginliği izale etmeye çalıştıklarını belirtti.

Toplantıya Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Umman ve Bahreyn dışişleri bakanı düzeyinde katılırken Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud Al-Faysal yerine Dışişleri Bakanı Yardımcısı Prens Abdülaziz bin Abdullah iştirak etti. CİHAN

Yorumlar