Komünist ülke Hristiyanların diyalog başkenti oldu

Hristiyan dünyasının iki lideri Papa Francis ve Patrik Kirill, komünizm ile yönetilen Küba'da bir araya geldi. Papa, Küba'nın Hristiyanların diyalog başkenti olacağını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Komünist ülke Hristiyanların diyalog başkenti oldu

Son Haberler Logo

Ortodoks ve Katolik kiliselerinin ruhani önderleri Papa ve Patrik ilk kez bir araya geldiler. İki lider Küba'nın başkenti Havana'da görüştü. Papa, Küba'nın Hristiyanların diyalog başkenti olabileceğini söyledi.

Görüşme öncesinde, bir araya gelmeleri konusundaki umutlarını ifade eden ruhani liderler, görüşmenin Hristiyan aleminin en önemli iki kilisesi arasındaki bin yıllık bölünmenin sona erdirilmesine yardımcı olmasını umduklarını belirtti.

Sputnik'te yer alan habere göre; Papa Francis, Patrik Kirill ile görüşme öncesinde Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün lütuf günüdür. Patrik Kirill ile görüşme tanrının hediyesidir. Bizim için dua edin" dedi.

Patrik Kirill ve Papa Francis arasında yaklaşık 2 saat süren görüşme, ortak deklarasyonun imzalanmasıyla sona erdi.

Deklarasyonda, kilise birliğinin kaybından dolayı iki liderin üzüntü içinde oldukları ifade edildi. Deklarasyonda, "İsa Mesih'in, 'Bizim bir olduğumuz gibi bir olsunlar', kutsal duasına rağmen insan zayıflığı ve günahkarlık sonucu meydana gelen birlik kaybından dolayı kederliyiz." denildi.

Ayrıca, bu görüşmenin tüm Hıristiyanlara, kilise birliği için dua etmeye ilham olacağı umudu dile getirildi.

Papa, Küba'nın iki kilise arasındaki diyalogun başkenti olabileceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar