Komşuda El Kaide hareketliliği

New York Times’ın haberine göre Pakistan’daki El Kaide militanlarının ve planlamacılarının bir üs kurmak için Suriye’ye yerleştikleri iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Komşuda El Kaide hareketliliği

New York Times’ın haberine göre Pakistan’daki El Kaide militanlarının ve planlamacılarının bir üs kurmak için Suriye’ye yerleştikleri iddia edildi. Haberde, El Kaide militanlarının Suriye’ye, ileride ABD ve Avrupa’ya karşı savaşmak için gittiği belirtildi.

Haberde CIA başkanı John Brennan’ın, sadece Suriye sınırları içinde saldırılar düzenleyen El Kaide militanlarının, ayrıca ülkeyi bir üs olarak kullanmasından endişe ettiklerine dair yaptığı açıklamalara yer verildi.

Haberde, Suriye’ye yerleşen militanların silahlı çatışma taktikleri ve bomba yapımının yanı sıra ikna etme konusunda da yeterli donanıma ve bilgiye sahip oldukları ifade ediliyor. Militanların ülkeyi terk ettikten sonra, yasadışı örgütler tarafından kullanılmaya ve batılı ülkelerde eylem gerçekleştirmeye hazır halde olacaklarından endişe duyulduğu kaydedildi.

İstihbarat değerlendirmelerinin de aktarıldığı haberde, Suriye’de Pakistan’daki El Kaide liderlerinin uzun vadeli ve daha organize bir şekilde hücreler oluşturdukları ifade edildi.

Üst düzey batılı bir yetkili tarafından Suriye’ye gidişin başladığı ancak bunun organize bir şekilde olmadığı açıklandı.

Haberde ayrıca Suriye’nin yeni bir Afganistan olma ihtimalinin bulunduğu belirtilirken, ABD’nin Suriye politikasının değişkenlik gösterebileceği kaydedildi.
CİHAN

Yorumlar