Köln Belediyesi’nden İstanbul’da çalışacak sanatçılara burs

Köln Büyükşehir Belediyesi, Köln’ün kardeş şehri İstanbul’daki Galata Atölyesi’nde çalışacak sanatçı ve yazarlara ‘sanat bursu’ verecek.

Google Haberlere Abone ol
Köln Belediyesi’nden İstanbul’da çalışacak sanatçılara burs

Köln Büyükşehir Belediyesi, Köln’ün kardeş şehri İstanbul’daki Galata Atölyesi’nde çalışacak sanatçı ve yazarlara ‘sanat bursu’ verecek. Köln Belediyesi Kültür Dairesi, önümüzdeki yıl 1 Mart ile 31 Temmuz günleri arasında Galata Atölyesi’nde çalışacak bir ressam ve medya sanatçısının yanı sıra 1 Ağustos ile 31 Aralık arası yine burada çalışmalar yapacak bir yazara burs vereceklerini açıkladı.

Burs için başvuracak sanatçı veya yazarın Köln’de yaşaması, yaptığı çalışmaların kente katkı sağlıyor olması şartı aranıyor. Bursu hak eden sanatçı ve yazar, alanındaki mesleki tecrübeyi ispatlayan kişiler arasından seçilecek. Bursu kazanacak sanatçı, Beyoğlu’nda bulunan atölyede ücretsiz çalışabileceği gibi, aynı atölyede yine ücretsiz ikamet edebilecek.

Köln Kültür Dairesi, sanat bursunun aylık 1000 Euro, artı bir kerelik seyahat desteği olarak 600 Euro’dan oluştuğunu bildirdi. Aday sanatçıların 31 Ocak 2014’e kadar başvuru yapabilecekleri sanat bursu konusundaki karar ise şubat ayı ortalarına kadar verilecek. Başvurular; Stadt Köln, Kulturamt, Richartzstraße 2-4, 50667 Köln adresine başvuru dilekçesi göndererek yapılabilecek. CİHAN

Yorumlar