Klitschko, Merkel’den yardım istedi

Ukrayna’daki siyasi kriz sürerken, muhalefet liderleri Vitali Klitschko ve Arseni Jasenjuk, Berlin’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Klitschko, Merkel’den yardım istedi

Ukrayna’daki siyasi kriz sürerken, muhalefet liderleri Vitali Klitschko ve Arseni Jasenjuk, Berlin’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bir dönem Almanya’da yaşayan dünya eski boks şampiyonu ve yeni Ukraynalı muhalif politikacı Vitali Klitschko, Almanya’nın krizin çözümünde daha etkili olabileceğini söyledi.

Başbakan Angela Merkel ile dün bir araya gelen Klitschko ve Jasenjuk, Alman Şansölye’nin Ukrayna’daki sorunun çözümünde daha aktif rol almasını istedi.

Klitschko, Ukrayna’daki hükümet mensuplarının Avrupa’daki banka hesaplarına el konulması ve Avrupa Birliği’ne giriş yasağı getirilmesi gerektiğini öne sürdü.

Böylelikle Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ve ekibinin üzerinde yaptırımların etkili olacağı ve krizin daha kısa zamanda çözüleceği yorumunu yaptı.

Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, görüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada; Ukrayna yönetiminin muhaliflere getirdiği affın önemli olduğunu ancak demokratikleşme yolunda daha “enerjik” adımlar gerektiğini söyledi.

Seibert, Almanya’nın sorunun çözümü konusunda yapıcı rol oynamaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Klitschko ve Jasenjuk, Merkel’in yanı sıra Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ile de görüştü.

Alman Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ise, AB Parlamentosu’nun Ukrayna sorumlusu Aleksander Kwasniewski ile bir araya geldi ve Ukrayna’daki tarafların sorunun çözümü için ortaklaşa çalışması teklifinde bulundu. CİHAN

Yorumlar