KKTC'de yaşayan Rumlar kendi ülkelerinde ikinci sınıf muamelesi görüyor

KKTC'de Karpaz bölgesinde yaşayan Rumlar, Güney Kıbrıs'taki hastanelerde gördükleri muameleden çok rahatsız.

Google Haberlere Abone ol
KKTC'de yaşayan Rumlar kendi ülkelerinde ikinci sınıf muamelesi görüyor

KKTC'de Karpaz bölgesinde yaşayan Rumlar, Güney Kıbrıs'taki hastanelerde gördükleri muameleden çok rahatsız. Kıbrıs Türk tarafında yaşamalarından dolayı bu muameleye maruz kaldıklarını ifade eden Rumlar yetkililerden bu sıkıntıların aşılması için talepte bulundu.

Karpaz’da yaşayan Rumların Rum tarafındaki devlet hastanelerine kendilerine ezik ve ikinci sınıf muamelesi yapıldığından şikâyet ederek rahatsızlıklarını Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL) yetkililerine iletti.

Karpazlı Rumlar “Ayrıcalıklı muamele istemiyoruz ama hastaneyi ziyaret etmek için gidiş-dönüş ikişer saatten 4 saat yolculuk yapmak zorunda olduğumuz dikkate alınmalı.” diyerek AKEL heyetinden, “köy ve evlerinde kalmaya karar veren insanların bu özelliklerinin dikkate alınması için” Rum yetkili makamları nezdinde müdahalede bulunmasını istedi.

Kiprianu, Karpaz’da yaşayan Rumların, AKEL heyetinin ziyareti sırasında çeşitli gündelik sorunlarını aktardıklarını anlattı. Andros Kiprianu bunlardan birinin de Rum devlet depolarından Karpaz’a, bazıları son kullanma süresi dolmuş gıda maddesi gönderilmesi, bir diğerinin de Karpaz’da yaşayan Rumlara Güney Kıbrıs’ta verilen göçmen evlerinin tapu işlemlerinin tamamlanması talebi olduğunu aktardı.

CİHAN

Yorumlar