KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçiminde randevu sistemi tutmadı

KKTC'de cumhurbaşkanı seçimlerinde oy kullanım oranı yüzde 12 oldu. Kıbrıs'ta 31 Temmuz'da başlayan cumhurbaşkanı seçimleri için oy verme işlemi dün sona erdi. 4 gün boyunca süren oy verme sonucunda oy kullanan vatandaşların büyük çoğunluğu...

Google Haberlere Abone ol
KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçiminde randevu sistemi tutmadı

KKTC'de cumhurbaşkanı seçimlerinde oy kullanım oranı yüzde 12 oldu.

Kıbrıs'ta 31 Temmuz'da başlayan cumhurbaşkanı seçimleri için oy verme işlemi dün sona erdi. 4 gün boyunca süren oy verme sonucunda oy kullanan vatandaşların büyük çoğunluğu sandık başına gitmedi. Kimi seçmen randevu sistemine isyan etti kimisi de seçim sisteminden dolayı oy kullanmadıklarını ifade etti.

KKTC'de gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerine bu yıl daha fazla katılım sağlanması için önceki yıllara oranla farklı bir sistem gerçekleştirildi. Başkent Lefkoşa'da bulunan iki okula kurulan sandıklar da seçimlere katılımın yüksek olmasını sağlayamadı. Randevu sistemiyle daha rahat oy kullanması beklenen vatandaşlardan bazıları oylarını rahatça kullandı. Ancak söz konusu durum herkes için bu kolaylık sağlayamadı. Kimi vatandaşlar randevu sistemine isyan etti. Bazı vatandaşlar da aile bireylerine farklı günlerde randevu verilmesine kızarak oylarını kullanmadı.

Öte yandan, oy verme işleminin devam ettiği esnada bazı bölgelerde asılan cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan pankartı da Kıbrıslı Türklerin tepkisine neden oldu. KKTC'de Alsancak bölgesinde belediyeden izin almadan asılan pankartlar daha sonra halkın tepkisi nedeniyle geri toplandı.

AKÇA: ŞİKAYETLERİ RAPOR EDECEĞİZ

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, seçime katılım oranın KKTC’de yüzde 12 olduğunu dile getirdi. Akça, bunun yüksek ya da düşük olduğuyla ilgili bir değerlendirme için dünyanın diğer yerlerindeki sonuçları görmek gerektiğini ifade etti.

Akça, kendilerine gelen şikayetleri not ettiklerini belirterek bunu raporla ilgili yerlere sunacaklarını aktardı.

Kendilerine, randevu sistemiyle ilgili şikayetler geldiğini kaydeden Akça, her vatandaşın randevu almak durumunda olması, randevu alamayanlara YSK’nın randevu vermesi, aile bireylerine farklı günlerde randevu verilmesi gibi konularda kendilerine şikayetler geldiğini aktardı. CİHAN

Yorumlar