KKTC'de binlerce kişi 'şafak nöbeti' tuttu

Kıbrıs Türkleri için hayati öneme sahip 20 Temmuz Barış Harekâtı'nın 40. yıldönümü, Yavuz Çıkarma Plajı'nda 'Şafak Nöbeti' ile karşılandı. Kıbrıs Türk halkının özgürlük sembolü olarak görülen nöbetin bu yıl düzenlenen 5’incisine...

Google Haberlere Abone ol
KKTC'de binlerce kişi 'şafak nöbeti' tuttu

Kıbrıs Türkleri için hayati öneme sahip 20 Temmuz Barış Harekâtı'nın 40. yıldönümü, Yavuz Çıkarma Plajı'nda 'Şafak Nöbeti' ile karşılandı. Kıbrıs Türk halkının özgürlük sembolü olarak görülen nöbetin bu yıl düzenlenen 5’incisine yoğun ilgi gösterildi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da Şafak Nöbeti'ne katılarak elinde meşaleyle Yavuz Çıkarma Plajı’na indi. Atalay, nöbetin Barış ve Harekatı’ın sembolü olduğunu söyledi.

Şafak Nöbeti etkinlikleri, Kıbrıs ve Türk bayrakları sallayan coşkulu kalabalığa yapılan konuşma ile başladı. Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın 4 sene önceki Şafak Nöbeti'nde yaptığı konuşma dev ekranda gösterildi. Zuhal Olcay’ın sahneye çıkmasının ardından Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da nöbete katılmak için Yavuz Çıkarma Plajı’na geldi.

Sahnede meşaleleri yakan Atalay ve ekibi, Şafak Nöbeti’ne katılan vatandaşlarla birlikte sahile indi. Alana gelen imam-hatipler, Barış Harekatı’nda şehit olan Türk askeri için dualar okudu.

Beşir Atalay yaptığı açıklamada 40 yıl öncesini anmak için geldiklerini söyledi. Şafak Nöbeti’nin artık Kıbrıs Barış Harekatı’nın bir sembolü haline geldiğini ifade eden Atalay, "Akşamdan başlayan ve sabaha kadar devam eden bu birliktelik, dualar ve konuşmalar hem şehitlerimizi burada rahmetle anıyoruz. Onlara dua ediyoruz. Hem de gençlerimize kazanımların kolay olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Elimizdeki imkanları değerlendirmeyi bilelim diyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar