Kırım’da oy sayma işlemleri devam ediyor: Halk Rusya dedi

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde (KÖC) ve Rusya'nın deniz üssünün bulunduğu özel statülü Sivastopol'de gerçekleşen referandumda oy verme işlemi sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Kırım’da oy sayma işlemleri devam ediyor: Halk Rusya dedi

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde (KÖC) ve Rusya'nın deniz üssünün bulunduğu özel statülü Sivastopol'de gerçekleşen referandumda oy verme işlemi sona erdi. Yapılan referandumda resmi olmayan sonuçlara göre halkın ekserisi Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasını istedi.

TSİ ile sabah saat 8.00’de başlayan oy verme işlemleri saat 20.00’de sona erdi. Sandıkların kapanması akabinde oy sayma işlemlerine geçildi.

Cihan'a açıklamada bulunan sandık görevlisi; “Referandum çok güzel geçti. Mükemmeldi. İnsanlar pozitifti. Her şey normaldi ufak tefek aksilikler oldu. Herkesi seviyor ve herkesin görüşüne saygı duyuyoruz.” dedi.

Kırım Başbakanı Sergey Aksenov yaptığı açıklamada referanduma katılımın yaklaşık yüzde 85 oranında olduğunu belirtti. Sandık çıkış anketlerine göre seçmenlerin yüzde 93’ü Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasını istedi. Kırım Tatar Milli Meclisi ise aldığı karar gereğince Tatarlar sandığa gitmedi.

Devam eden oy sayma işlemlerinin gece tamamlanması ve resmi sonuçların ise Kırım Yüksek Konseyi tarafından yarın saat 10.00’da açıklanması bekleniyor. Aksenov yaptığı açıklamada referanduma katılımın parlamento seçimlerinden daha yüksek olduğunu ifade etti.

Referandumda halka sadece, Kırım’ın Ukrayna’ya bağlı bir bölge olarak kalmasını mı yoksa Rusya Federasyonu’na katılmasını mı istediği soruldu. CİHAN

Yorumlar