Kiraz bahçelerini jandarma güçleri koruyacak

Her yaz düzenlediği kiraz festivalleri ile ünlenen Bulgaristan’ın Köstendil şehrinde kiraz bahçeleri, jandarma kuvvetleri tarafından korunacak. İçişleri Bakanlığı'na bağlı güvenlik güçlerinden yaklaşık 150 görevli, 20 Temmuz'a kadar...

Google Haberlere Abone ol
Kiraz bahçelerini jandarma güçleri koruyacak

Her yaz düzenlediği kiraz festivalleri ile ünlenen Bulgaristan’ın Köstendil şehrinde kiraz bahçeleri, jandarma kuvvetleri tarafından korunacak.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı güvenlik güçlerinden yaklaşık 150 görevli, 20 Temmuz'a kadar kiraz hırsızlarına karşı tetikte olacak. Jandarma araçları sürekli bahçeleri dolaşırken, kiraz sandıkları doldurulan her bir araç, polis tarafından kontrol edilecek. Sıkıntı ve anlaşmazlık yaşanmaması için meyvelerin bahçelerden tahliyesi belirli bir program dahilinde gerçekleşecek.

Gece görüşü sağlayan özel cihazlar kullanan jandarma güçlerinden memnun olan üreticilerin, bu yılki en büyük endişesi meyve fiyatlarının ucuz olması. Toptan fiyatı 60 stotinkaya (30 Eurocent) satılan kirazlar, perakendesi 1-1,50 Euro'ya ulaşıyor. Düşük verim bekleyen üreticiler, bu yıl dekar başına yarım ton ürün alınacağını tahmin ediyor.

Birkaç yıldır sürekli sınır polisi kontrolünde yapılan kiraz toplama işlemine, ilk kez jandarma güçleri de destek oldu.

CİHAN

Yorumlar