Kimse Yok Mu'nun Pakistan'daki İkbaliye kasabasında yüzler gülüyor

Kimse Yok Mu Derneği yetkilileri, 2010 yılındaki sel felaketinden sonra kurulan ve 14 Eylül 2013'de açılışı yapılan İkbaliye kasabasına ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu'nun Pakistan'daki İkbaliye kasabasında yüzler gülüyor

Kimse Yok Mu Derneği yetkilileri, 2010 yılındaki sel felaketinden sonra kurulan ve 14 Eylül 2013'de açılışı yapılan İkbaliye kasabasına ziyaret etti. İlgiyle karşılanan Kimse Yok Mu ekibi, kasabada ve diğer bölgelerde toplam 50 büyükbaş adak kurbanlık hayvanın kesimini gerçekleştirdi. İkbaliye kasabası ve Lahor şehrinde yaklaşık bin aileye et dağıtıldı. Türk yardım görevlilerinin sevinçle karşılayan Pakistanlılar, evlerine yemeğe davet etti.

Camisinden okuluna kadar her türlü ihtiyacın sağlandığı kasabada sokaklar çocuk sesleriyle şenlenirken, aileler kasabalarını temiz tutmada özen gösteriyor.

Sel felaketinde evini kaybeden bir selzede, "Artık bir zorluğumuz kalmadı. Çünkü selde evimizi kaybetmiş bir durumdayken, Türk hayırseverlerin gösterdiği yardımlarla başımızı sokacağımız bir yuvamız oldu. Çok teşekkür ediyoruz. Geniş evlerimiz oldu. İhtiyaçlarımız giderildi. Biz o hayırseverlere çok dua ediyoruz ve ne kadar dua etsek de az kalacak. Camimiz oldu, çocuklarımızın eğitim görmesi için okulumuz oldu ve ihtiyaçlarımız yüksek kalitedeki malzemelerle karşılandı. Allah o insanlara daha çok versin ve her gün kazanımlarını daha da artırsın diye dualar ediyoruz.” diyerek duygularını dile getirdi.

Uzun bir takip ve uğraş sonucu kasaba ihtiyaçlarının önemli bir kısmının giderildiği söyleyen Kimse Yok Mu Derneği Pakistan Temsilcisi Özcan İnan, “Kasaba okulunda bazı eksikliklere rağmen eğitim başladı. Çanta, defter, kitap gibi eğitim malzemeleri hazırlanıyor. En yakın zamanda malzemeler öğrencilere ulaşacak. Ayrıca okulun bir bölümünde kasabada yaşayan yetişkinlere yönelik bilgisayar kursu, dikiş kursu, elektrik kursu gibi kurs imkanları sağlanacak. 3 aylık periyotlar ile kursa katılan kişilere Pakistan devleti tarafından meslek sertifikaları verilecek. Böylece sertifikalarla fertler iş sahibi olma imkanı yakalayacaklar. Bu da ailelere kendi ayakları üstünde durma fırsatı verecek.” dedi.

Kimse Yok Mu tarafından 14 Eylül 2013 tarihinde açılan İkbaliye kasabası 296 selzede aile için yeni bir yuva oldu. Kasaba, camisi, okulu, temizlik görevlileri, mezarlığı ve su deposuyla ihtiyaç sahibi ailelerin yaşamına kayda değer destekte bulunuyor. CİHAN

Yorumlar