Kimse Yok Mu'dan Filipinli ailelere Ramazan kumanyası

Kimse Yok Mu Derneği, her yıl destek veren kuruluşların ve gönüllülerin desteğiyle Ramazan bereketini dünyanın dört bir köşesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.Geçen yıl Filipinler'in güneyindeki Zamboanga şehrinde terör olayları...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu'dan Filipinli ailelere Ramazan kumanyası

Kimse Yok Mu Derneği, her yıl destek veren kuruluşların ve gönüllülerin desteğiyle Ramazan bereketini dünyanın dört bir köşesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Geçen yıl Filipinler'in güneyindeki Zamboanga şehrinde terör olayları nedeniyle 30 bin kişi açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. Ramazan ayı vesilesiyle Kimse Yok Mu ve Filipinler'deki Türk okullarının katkısıyla Zamboanga şehrinde yoksul bin aileye Ramazan kumanyası dağıtıldı.

Türk okulu yöneticilerinden Yasin Ayyıldız, yaptığı açıklamada, "Kimse Yok Mu ile ortaklaşa yaptığımız iftar çadırları ve gıda kolileriyle yurt dışında da Ramazan'ın manevi dünyasını yaşıyoruz. Çok yakın zamanda üzücü olayların yaşandığı bu şehirde de Ramazan ayı vesilesiyle yapılan bu yardımlarla kardeşlik köprüleri kuruyoruz." dedi.

105 milyonluk nüfusa sahip Filipinler'in yüzde 10'unu oluşturan Müslümanlar daha çok ülkenin güneyindeki Mindanao adasında yaşıyor.

CİHAN

Yorumlar