Kimse Yok Mu, Afganistan’da kimsesizlere yardım elini uzattı

Kimse Yok Mu Derneği, kimsesi olmayan ve ihtiyaç sahibi olan Afgan ailelerini sevindirdi.Başkent Kabil’in mülteci kampına yardım dağıtan Kimse Yok Mu ekibi, evi olmayan ve hava sıcağında çadır altında hayat mücadelesi veren 160 fakir aileye...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu, Afganistan’da kimsesizlere yardım elini uzattı

Kimse Yok Mu Derneği, kimsesi olmayan ve ihtiyaç sahibi olan Afgan ailelerini sevindirdi.

Başkent Kabil’in mülteci kampına yardım dağıtan Kimse Yok Mu ekibi, evi olmayan ve hava sıcağında çadır altında hayat mücadelesi veren 160 fakir aileye Ramazan kumanya paketi dağıttı. Kamptaki çocuklara ise Türkiye’den getiren hediyeler ve şekerler dağıtıldı.

Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri aracılığıyla ulaştırılan Ramazan kumanyalarının teslimatı sırasında aileler sevince boğuldu. Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerinden Yusuf Kenan Cihan’a yaptığı açıklamada, “ Hakikaten fakirliği burada görmüş olduk. Ramazanı burada güzel bir şekilde yaşamış olduk. Fakir insanlara elimizden geldiğince bir şeyler vermeye çalıştık. İnşallah Türkiye’deki insanlara da buralara gelmek nasip olur. Bizi buralara getiren ve böyle bir ortamı gösterenlerden Allah razı olsun. Gerçekten insanlar ihtiyaç sahibi. İlk fırsatta belki bir daha gelip buralara yardım dağıtmak gerekli.” dedi.

Duygusal anların yaşandığını belirten derneğin gönüllüleri, duygu ve düşüncelerini gördükleri içler acısı manzara karşısında ifade etmekten zorlandıklarını dile getirdi.

Fakirlerin yaşadığı ortamdan etkilenen ve gözyaşlarını tutamayan Kimse Yok Mu gönüllüsü Arif Demircioğlu ise,"Gelişimiz biraz meşakkatli oldu belki, ama gerçekten burada insanlar, İslam aleminin en fakirleri, en garip hayatını yaşıyorlar. Burada görüldüğü gibi insanların kuru ekmekleri ıslatıp yediklerini gördüm. İnanılmaz zor şartlardalar. Biz Müslümanlar olarak hepimiz zekâtlarımızı tam olarak bu gibi yerlere gönderebilirsek, dünyanın en güzel işini yapmış oluruz. Gerçekten bizim her vermediğimiz kuruşta buradaki fakirlerin hakkı vardır. Bunu ötelerde kesinlikle ödeyemeyiz. Herkesin zekâtını tam ve fazlası ile buralara göndermesini arzu ediyorum, rica ediyorum, istirham ediyorum. Allah için gönderin ve buralara mutlaka gelin, gerçekten geceleri uyuyamayacağınızı söyleyebilirim. Allah Kimse Yok Mu’dan ve emeği geçenlerden razı olsun." ifadesini kullandı.

Türkiye’den gelen Ufuk Tatlıseven de “ Afganistan’a ilk gelişim, Kimse Yok Mu Derneği vesilesi ile buradaki Müslüman kardeşlerimize yardım etmek için burada bulunuyoruz. Bugün kardeşlerimize yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin her yerinde bu dava uğruna yardımda bulunan kardeşlerimizin emanetlerini buradaki asıl yerlerine teslim etmekten büyük bir haz duyuyoruz.” diyerek düşüncelerinin paylaştı.

Evi olmadığı için çadırda yaşayan yaşlı bir kadın, “ 6 sene önce kocamı çığda kaybettim. Zor şartlarda hayatımı devam etmeye çalışıyorum. Allah Türklerden razı olsun, her sene bize yardım ulaştırıyorlar.” diyerek dua etti.

CİHAN

Yorumlar