Kilit tanık Oscar'ı yalanladı: Cinayet gecesi ışık açıktı

Güney Afrika’da devam eden cinayet davasının kilit tanıklarından Doktor Johan Stipp, olay gecesi Oscar Pistorius'un banyosunun ışığının açık olduğunu gördüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kilit tanık Oscar'ı yalanladı: Cinayet gecesi ışık açıktı

Güney Afrika’da devam eden cinayet davasının kilit tanıklarından Doktor Johan Stipp, olay gecesi Oscar Pistorius'un banyosunun ışığının açık olduğunu gördüğünü söyledi. Stipp'in davanın seyrini değiştirecek ifadesinin ardından Savcı Gerrie Nel, Oscar'ın kefalet başvurusunda "Heryer çok karaklıktı, çok korktuğum için lambaları açamadım," dediğini hatırlattı.

Johan Stipp, evlerinin arasında boş bir arsa bulunduğunu ve balkonundan Pistorius’un evinin banyo penceresini tam olarak, diğer ikisini ise üstten yarım olarak görebildiğini kaydetti.

İfadesine dün başlayan Radyolog Stipp, geçen yıl Sevgililer Günü'nde gece yarısı 03:00 sularında silah sesine benzer bir sesle uyandığını, ardından kadın çığlığı duyduğunu belirtmişti. Stipp ayrıca, buğulu camın ardından sağdan sola hareket eden bir insan silüeti gördüğünü de anlattı.

Pistorius ayrıca, 2010 ve 2013 yıllarındaki yasadışı ateşli silah ve mühimmat bulundurmaktan yargılanıyor. Yüzlerce medya mensubu tarafından tekip edilen duruşmada Pistorius'un ailesi hazır bulunurken, Reeva Steenkamp'ın yakınları mahkemede gözükmüyor.
CİHAN

Yorumlar