Kılıçdaroğlu, Köln Camii'ni ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'nın Köln şehrinde inşaatı devam eden minareli-kubbeli camiyi ziyaret etti.Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği (DİTİB) tarafından yaptırılan camiyi gezen Kılıçdaroğlu, proje üzerindeki anlaşmazlık...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, Köln Camii'ni ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'nın Köln şehrinde inşaatı devam eden minareli-kubbeli camiyi ziyaret etti.

Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği (DİTİB) tarafından yaptırılan camiyi gezen Kılıçdaroğlu, proje üzerindeki anlaşmazlık nedeniyle aksayan inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Cami yetkilileri, Alman mimarın kültür farkından kaynaklanan bazı hatalı tasarruflarına itiraz ettiklerini ve bu konudaki aksaklıkları yakında çözmeyi umduklarını anlattı.

Burada şeref defterini imzalayan Kılıçdaroğlu, "DİTİB Türk yurttaşlarımızın oluşturduğu saygın bir kuruluştur. DİTİB'e saygınlık kazandıran da onun çalışkan ve özverili yöneticileri. Yaptıkları caminin kısa sürede ibadete açılması da ayrı bir başarı. Kendilerine içten teşekkürlerimizi sunuyorum." diye yazdı.

İnşaat halindeki caminin bir bölümünde ibadet edilebiliyor. CİHAN

Yorumlar