Kiev yönetimi doğu Ukrayna’ya müdahale edecek

Ukrayna’nın doğu ve güney bölgelerinde Luhansk, Donetsk ve Harkov’da yerel yönetim binalarının ele geçirilmesi ve bağımsızlık ilanlarını değerlendiren Ukrayna Parlamento Başkanı ve Cumhurbaşkanı Vekili Oleksandr Turçinov, bölgede terörle mücadele kapsamı.

Google Haberlere Abone ol
Kiev yönetimi doğu Ukrayna’ya müdahale edecek

Ukrayna’nın doğu ve güney bölgelerinde Luhansk, Donetsk ve Harkov’da yerel yönetim binalarının ele geçirilmesi ve bağımsızlık ilanlarını değerlendiren Ukrayna Parlamento Başkanı ve Cumhurbaşkanı Vekili Oleksandr Turçinov, bölgede terörle mücadele kapsamında gerekli mücadelenin yapılacağını söyledi.

Rusya’nın Kırım senaryosunu bölgede tekrarlamak istediğini ifade eden Turçinov, halkı sükunete davet etti.

Bölgede yaşanan gelişmelerle ilgili bir kriz merkezi oluşturduklarını ifade eden Turçinov, “Eline silah alanlar terörle mücadele operasyonunun hedefi olacak…” uyarısında bulundu.

Rusya ile sınır bölgesinde güvenlik önlemlerinin de artırıldığını kaydeden Turçinov, dün Rusya’dan Ukrayna’ya yönelik özel bir operasyon gerçekleştirildiğini iddia etti.

Farklı siyasi düşüncelere saygı duyduklarını, ancak ayrılıkçı hareketlere ve kendi ülkesine karşı silah kullananlara müsaade etmeyeceklerini kaydeden Turçinov, “Doğrudan insanların yaşam ve güvenliğini tehdit etmek siyaset değil. Bu vahim bir suç. Biz de bu suçu işleyenlerle uygun ve kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar