Kerry, Güney Sudan’da isyancıların lideri ile görüşmek istiyor

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry şiddetli iç çatışmaların yaşandığı Güney Sudan’da isyancıların başı Riek Machar ile görüşmeyi umut ettiğini söyledi.Afrika’nın en genç ülkesi olan Güney Sudan’ı ziyaret eden John Kerry, Devlet...

Google Haberlere Abone ol
Kerry, Güney Sudan’da isyancıların lideri ile görüşmek istiyor

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry şiddetli iç çatışmaların yaşandığı Güney Sudan’da isyancıların başı Riek Machar ile görüşmeyi umut ettiğini söyledi.

Afrika’nın en genç ülkesi olan Güney Sudan’ı ziyaret eden John Kerry, Devlet Başkanı Salva Kiir ile bir araya geldi. Görüşmenin ardınan Kiir, yaklaşık 4 aydır ülkede devam eden şiddetli çatışmalara bir son vermek için gerekli tüm tedbirleri almakta kararlı olduklarını belirtti.

Devlet Başkanı Kiir ayrıca gelecek hafta başlaması öngörülen barış görüşmelerinin yapılacağı Etiyopya’ya bir ziyaret gerçekleştirmek istediğini söyledi. Kerry ise bu görüşmelerde isyancıların başı Machar’ın da muhtemelen bulunacağını ifade etti.

Kerry ayrıca Ocak ayında taraflar arasında alınan ancak başarısız olan ateşkes kararını uygulamak adına ikilinin görüşmesinin “kritik” olacağını söyledi.

CİHAN

Yorumlar