Kenyalı lider: Allah Kenya'yı hiçbir zaman terk etmedi

Bu yıl 7.’si düzenlenen Milli Dua gününde konuşan Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, Allah'ın Kenya’yı hiçbir zaman terk etmediğini; ancak halk olarak ne kadar Allah'a bağlı olduklarının muhasebesinin yapılması gerektiğini söyledi.Kenya...

Google Haberlere Abone ol
Kenyalı lider: Allah Kenya'yı hiçbir zaman terk etmedi

Bu yıl 7.’si düzenlenen Milli Dua gününde konuşan Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, Allah'ın Kenya’yı hiçbir zaman terk etmediğini; ancak halk olarak ne kadar Allah'a bağlı olduklarının muhasebesinin yapılması gerektiğini söyledi.

Kenya Büyük Millet Meclisi tarafından Nairobi Safari Park Oteli’nde düzenlenen programa, Kenya Devlet Başkanı’nın yanı sıra bakanlar, milletvekilleri, valiler ve büyükelçiler ile birlikte ülkenin önde gelen din adamları da katıldı.

Programa Devlet Başkanı Kenyatta'nın yaptığı konuşma damgasını vurdu.Halkın dine olan bağlılığının ülkeye vereceği faydalar üzerinde duran Kenyalı lider, yolsuzluk, terör, kabilecilik gibi Kenya'yı zayıflatan her konunun iman şuuru ile daha kolay aşılabileceğini vurguladı. Bir ilahi söyleyerek konuşmasına başlayan Kenyatta, inançların pratiğe dökülmesinin gerekliliğinin altını ısrarla çizdi. Bu konuda tüm din adamlarını ve halkı dikkatle hizmet etmeye çağırdı.

Tüm politik mesajların İncil ve Kuran ayetlerine dayandırılarak verildiği toplantı renkli görüntülere sahne oldu. Özellikle yolsuzluk ve terör konuları üzerinde durulurken, program sık sık yapılan ortak dualar ve ilahilerle tamamlandı.

CİHAN

Yorumlar