Kenya savaş uçakları Somali’deki Eş-Şebab üslerini bombaladı

Afrika Birliği Barış Gücü, Kenya savaş uçaklarının, Somali’de El-Kaide bağlantılı Eş-Şebab mensuplarının bulunduğu iki üsse düzenlediği operasyon sonucu en az 80 teröristin öldüğünü açıkladı.Somali Afrika Birliği Misyonu (AMISOM),...

Google Haberlere Abone ol
Kenya savaş uçakları Somali’deki Eş-Şebab üslerini bombaladı

Afrika Birliği Barış Gücü, Kenya savaş uçaklarının, Somali’de El-Kaide bağlantılı Eş-Şebab mensuplarının bulunduğu iki üsse düzenlediği operasyon sonucu en az 80 teröristin öldüğünü açıkladı.

Somali Afrika Birliği Misyonu (AMISOM), Kenya uçaklarının operasyonu ülkenin güneyindeki Jubba bölgesine bağlı Anole ve Kuday’da gerçekleştirdiğini duyurdu. AMISOM açıklamasında, "Anole’deki hava operasyonunda 30’dan fazla Eş-Şebab savaşçısı öldü; 3 araç ve 1 mühimmat dolu Land Cruiser ortadan kaldırıldı. Kuday’daki saldırıda da 50’den fazla terörist öldürüldü." ifadelerini kullandı.

Kenya, Somali’ye ilk askeri birliğini bölgeden gelen Eş-Şebap teröristlerin topraklarına saldırması sonucu 2011’de göndermişti.

Eş-Şebab militanlarının Kenya’nın başkenti Nairobi’de bulunan bir alışveriş merkezine 2013’te düzenlediği saldırı sonucu en az 67 kişi hayatını kaybetmişti. CİHAN

Yorumlar