KDP: Suriye ile sınır noktalarımızı kapatmadık

Geçtiğimiz günlerde PYD'nin yayın organları, Kürdistan Demokrat Partisi'ni (KDP) Suriye Kürtlerine ambargo uygulamak amacı ile Suriye sınırındaki temas noktalarında hendek kazmakla suçlamıştı.

Google Haberlere Abone ol
KDP: Suriye ile sınır noktalarımızı kapatmadık

Geçtiğimiz günlerde PYD'nin yayın organları, Kürdistan Demokrat Partisi'ni (KDP) Suriye Kürtlerine ambargo uygulamak amacı ile Suriye sınırındaki temas noktalarında hendek kazmakla suçlamıştı. KDP'nin resmi internet sitesinde PYD'nin açıklamalarına sert bir yanıt geldi.

Söz konusu hendeğin KDP partisi ile yakından uzaktan bir ilgisi olmadığını açıklayan KDP, teröristlerin kuzey Irak'a sızdırılmasına karşı bir önlem olduğunu öne sürdü.

PYD'nin Suriye Kürtlerine karşı savaştığını ifade eden açıklama şöyle devam etti: "Söz konusu hendeğin bizimle hiçbir ilgisi yoktur. Hükümetin ve emniyet güçlerin teröristlere karşı aldığı bir önlemdir. PYD'nin asıl amacı teröristlere yardım ve yataklık değilse doğal yolları yani Smelka sınır kapısını kullanabilir. Bu kapı 24 saat Suriye Kürtlerine açıktır. Herkes PYD'nin teröristlerle işbirlik içinde olduğu bilmektedir."

PYD'nin Suriye'de bir hezimet içinde olduğunu saklamak amacı ile sağa sola saldırdığını savuna KDP, asıl ihanetin Suriye Kürtleri karşısında teröristler ve iktidar rejiminin yanında yer almak olduğunu bildirdi.
CİHAN

Yorumlar