Kazakistan’da 9 Mayıs Zafer Bayramı kutlanıyor

Kazakistan’da Sovyetler Birliği tarafından Nazi Almanya’sına karşı kazanılan II. Dünya Savaşı zaferinin 69. yıldönümü törenlerle kutlanıyor.Başkenti Astana’da Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in katılımıyla resmi tören düzenlendi....

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan’da 9 Mayıs Zafer Bayramı kutlanıyor

Kazakistan’da Sovyetler Birliği tarafından Nazi Almanya’sına karşı kazanılan II. Dünya Savaşı zaferinin 69. yıldönümü törenlerle kutlanıyor.

Başkenti Astana’da Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in katılımıyla resmi tören düzenlendi. Otan Ana heykeli önünde düzenlenen törende Nazarbayev , II. Dünya Savaşı’nda hayatını kaybedenlerin anısına anıta çiçek bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

Kazakistan Milli Marşı'nın okunmasının ardından Nazarbayev savaşa katılan gazilerle yakından ilgilendi. Devlet erkanının da hazır bulunduğu törene halk yoğun ilgi gösterdi.

Tören sonunda kısa bir açıklama yapan Nazarbayev, Büyük Zafer’in 70. yılını büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını duyurdu. Kazakistan halkının ve gazilerin bayramını kutlayan Nazarbayev, Kazakistan’da savaşa giden yaklaşık 1,8 milyon kişini sayesinde şimdi geleceğe daha güvenli baktıklarını ve mavi bir gökyüzünün altında hür yaşadıklarını kaydetti.

Gazilerin sadece kendileri için değil, gelecek nesiller için de çok önemli olduğunu vurgulayan Nazarbayev, gazileri cesaret ve çalışkanlıklarından dolayı takdir ettiğini ve devlet olarak da onlara her türlü sosyal yardımın yaptıklarını vurguladı.

Kazakistan genelinde kutlanan Zafer Bayramı çerçevesinde valilikler şehirde bulunan gazileri ziyaret ederek onları onurlandırdı. Kültür merkezlerinde ise bayram dolayısıyla askeri bandolar konserler verdi.

Sovyetler Birliği’nden 27 milyon kişinin katıldığı İkinci Dünya Savaşına Kazakistan’dan katılan 1,8 milyon kişinin yarısından fazlası hayatını savaşta kaybetti. Halihazırda Kazakistan’da 7 bine yakın savaş gazisi yaşıyor. CİHAN

Yorumlar