Kazakistan’da 1 Mayıs "Halkların Birlik Günü" bayram havasında kutlandı

Kazakistan’da 1 Mayıs ''Halkların Birlik Günü'' yurt genelinde bayram havasıyla kutlandı.Başkent Astana’daki Kazak Eli Meydanı’nda düzenlenen kutlamalara çok sayıda Kazak vatandaşı katıldı.Resmi kutlamalar Kazakistan’ın başkenti Astana’da...

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan’da 1 Mayıs "Halkların Birlik Günü" bayram havasında kutlandı

Kazakistan’da 1 Mayıs ''Halkların Birlik Günü'' yurt genelinde bayram havasıyla kutlandı.Başkent Astana’daki Kazak Eli Meydanı’nda düzenlenen kutlamalara çok sayıda Kazak vatandaşı katıldı.

Resmi kutlamalar Kazakistan’ın başkenti Astana’da Kazak Eli meydanında Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in katılımıyla başladı. Meydanda kurulan 3D dekorlu dev sahnede yaklaşık yedi yüz sanatçı ve dansçı sahne aldı. Türkiye’den Ankara Halk Dansları Topluluğu’nun sahne aldığı kutlamalara Almanya, Çin ve Hindistan’dan da dans grupları gösteriler sundu.

Kazakistan’da yaşayan farklı milletlerin dans ve şarkı etkinliklerinin sahnelenmesinin ardından Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Kazakistan’da yaşayan milletlerin kendi örf, adet ve geleneklerinin tanıtıldığı çadırları ziyaret etti.

NAZARBAYEV: BAĞIMSIZLIĞIMIZ, HALKIMIZIN BİRLİĞİNE BAĞLI

Tören sonunda basın mensuplarına bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, bağımsızlığın korunmasının Kazak halkının birliğine bağlı olduğunu söyledi. Nazarbayev, "Birlik" sözünün manasının büyük olduğunu ve devletin kök ve çekirdeğini oluşturduğunu söyledi. Farklı milletlerin yaşadığı Kazakistan’da "Birlik" sayesinde devletin kalkındığını, barış ve huzurun sağlandığını böylece halkın geleceğe olan inancının arttığını kaydeden Nazarbayev, Kazakistan’da yaşayan bütün milletleri birleştirmenin elzem olduğunu belirtti.

Yaklaşık 20 bin kişinin doldurduğu meydanda milli spor gösterileri ve yarışmalar düzenlendi.1 Mayıs Kazakistan’da 1996’dan beri Kazakistan "Halkları Birlik Günü" olarak kutlanıyor.

CİHAN

Yorumlar