Kazakistan Meclis Başkanı Bakü'de mevkidaşlarıyla görüştü

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi'nin (TÜRKPA) toplantısına katılan Kazakistan Meclis Başkanı Kabibulla Jakupov, Türk, Azeri ve Kırgız mevkidaşlarıyla görüştü.Jakupov, TBMM Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan Meclis Başkanı Bakü'de mevkidaşlarıyla görüştü

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi'nin (TÜRKPA) toplantısına katılan Kazakistan Meclis Başkanı Kabibulla Jakupov, Türk, Azeri ve Kırgız mevkidaşlarıyla görüştü.

Jakupov, TBMM Başkanı Cemil Çicek, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Oktay Asadov ve Kırgızistan Meclis Başkanı Asılbek Jeenbayev ile ayrı ayrı görüştü.

İlk görüşmesini Oktay Asadov ile gerçekleştiren Kabibulla Jakupov, TÜRKPA dönem başkanlığını alan Azerbaycan’ı kutladı. Asadov ise iki ülke cumhurbaşkanları arasında yüksek düzeyde işbirliğine dikkat çekti.

Daha sonra Kırgızistan Meclisi Başkanı Jeenbayev ile bir araya gelen Jakupov, iki ülke arasındaki; ekonomik, ticari ve yatırım işbirliğini görüştü.

Son görüşmesini Çiçek ile gerçekleştiren Jakupov, iki ülkenin ekonomik işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin TÜRKPA dönem başkanlığında başarılı işlere imza attığını hatırlatan Jakupuv, iki ülke parlamentoları arasındaki işbirliğinin çok iyi olduğunu dile getirdi. Çiçek ise iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde Nazarbayev’in uyguladığı politiklardan övgüyle bahsetti.

CİHAN

Yorumlar