Kayıp gençleri arayan İsrail, Hamas milletvekillerini gözaltına aldı

İsrail Ordusu, Perşembe gecesi Batı Şeria'daki yasadışı Yahudi yerleşiminden çıktıktan sonra kaybolan 3 din okulu öğrencisini ararken birçok eve baskın düzenledi. Olayın arkasında Hamas'ın olduğunu öne süren İsrail, 10'u milletvekili...

Google Haberlere Abone ol
Kayıp gençleri arayan İsrail, Hamas milletvekillerini gözaltına aldı

İsrail Ordusu, Perşembe gecesi Batı Şeria'daki yasadışı Yahudi yerleşiminden çıktıktan sonra kaybolan 3 din okulu öğrencisini ararken birçok eve baskın düzenledi. Olayın arkasında Hamas'ın olduğunu öne süren İsrail, 10'u milletvekili olmak üzere 150 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişiler arasında Filistin Meclis Başkanı Abdulaziz Duveyk de var.

İsrail basını, gözaltına alınan kişilerin sınır dışı edilebileceğini öne sürdü. Ayrıca, İsrail hükümetinin, bu kişilerin evlerini yıkmayı ve hapishanelerdeki Hamas üyelerine baskıların daha da artırmayı değerlendirdiği belirtildi.

Hamas ise gençlerin kaçırılmasından duyduğu memnuniyeti gizlemese de olayla ilgisinin olmadığını belirtiyor. Filistin yönetimi de Batı Şeria'nın kontrolünün tamamen İsrail'de olduğunu belirterek sorumluluk kabul etmiyor.

Bu arada Batı Şeria'daki Celezun kampında İsrail askerlerine taş atan 20 yaşındaki bir Filistinli, açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Gazze'den İsrail'e doğru 3 roketin ateşlenmesinden sonra da savaş uçakları 5 hedefi vurdu. Saldırılarda biri bebek olmak üzere 4 Filistinli yaralandı. CİHAN

Yorumlar