Kanada’da Türkçe'ye ilgi artıyor

Kanada'nın başkenti Ottawa'da faaliyet gösteren Türk Kültür Merkezi hafta sonları, Türkçe öğrenmek isteyen Kanadalı yetişkin ve Türk öğrencileri ağırlıyor.Türk müteşebbisleri tarafından inşa edilen ve Kanada’da Türk mimarisini yansıtan...

Google Haberlere Abone ol
Kanada’da Türkçe'ye ilgi artıyor

Kanada'nın başkenti Ottawa'da faaliyet gösteren Türk Kültür Merkezi hafta sonları, Türkçe öğrenmek isteyen Kanadalı yetişkin ve Türk öğrencileri ağırlıyor.

Türk müteşebbisleri tarafından inşa edilen ve Kanada’da Türk mimarisini yansıtan ilk yapı olma özelliğini taşıyan kültür merkezinde, aralarında avukat ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu bir grup Kanadalı her hafta Türkçe öğreniyor.

Kanadalılar ayrıca ayda bir Türkçe derslerinden sonra, Türk yemekleri dersine de katılma imkânı buluyor. Kadınların yanı sıra erkeklerinde Türk yemekleri dersine yoğun ilgisi dikkat çekiyor. Türk Kültür Merkezi’nin her ayın ilk pazar günü organize ettiği Türk kahvaltılarına da katılan Kanadalılar, derneğin aktivitelerinden çok memnun olduklarını, burada kendilerini çok rahat hissettiklerini ve Türkçe öğrenmekten çok zevk aldıklarını söylüyor.

Eylül ayında bir de Türk festivali düzenleyecek olan kültür merkezi, Ottawa’da adından sıkça söz ettiren mimarisiyle hem Kanadalıların hem de Kanada’da yaşayan Müslümanların gözde mekânı haline geldi.

CİHAN

Yorumlar