Kamboçya’da Müslüman, Budist ve Hristiyanlar iftarda buluştu

Kamboçya’da faaliyet gösteren Türk diyalog kuruluşu Mekong Diyalog Enstitüsü’nün organize ettiği iftar yemeğine Kamboçya Din İşleri Bakan Yardımcısı Phlok Phan ile 3 bakanlık müsteşarı katılırken, iftarda farklı dinlere mensup insanlar...

Google Haberlere Abone ol
Kamboçya’da Müslüman, Budist ve Hristiyanlar iftarda buluştu

Kamboçya’da faaliyet gösteren Türk diyalog kuruluşu Mekong Diyalog Enstitüsü’nün organize ettiği iftar yemeğine Kamboçya Din İşleri Bakan Yardımcısı Phlok Phan ile 3 bakanlık müsteşarı katılırken, iftarda farklı dinlere mensup insanlar da hazır bulundu.

İftar yemeğinde konuşan Mekong Diyalog Enstitüsü Başkanı Hakan Atasever, dünyadaki çatışmaların ve sorunların ana kaynağının diyalog eksikliği olduğuna dikkat çekerek, amaçlarının farklı kesimlerden insanları bir araya getirip buluşturmak ve sosyal meselelere çözüm bulmak olduğunu söyledi. Atasever, bu birliktelik ile insanların hiç tanımadıkları din, dil ve kültürlere karşı ön yargılarını kırdığını ve birbirlerini anlamaya çalıştığını söyledi.

İftara katılan Kamboçya Din İşleri Bakan Yardımcısı Phlok Phan, organizasyonu düzenleyen Mekong Diyalog Enstitüsü’ne teşekkür ederek dinler arası diyaloğun önemine değindi. Phlok Phan, "Konuşmadan, farklı seslere kulak vermeden, bir araya gelmeden maalesef sorunlar çözülmüyor, aksine daha da büyüyor.’’ dedi. Phan birbirimizi anlamamız açısından bu tür organizasyonların daha çok yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Mekong Diyalog Enstitüsü, halkının yaklaşık yüzde 95’i Budist olan Kamboçya’da Ramazan ayı boyunca iftar yemeklerinde farklı kesimleri buluşturmaya devam ediyor. Enstitünün önceki gündeki iftar yemeğinin misafirleri ise Kamboçyalı akademisyenlerdi. CİHAN

Yorumlar