Kamboçya’da muhalefet bir yıldır sürdürdüğü meclis boykotunu kaldırdı

Kamboçya’da bir yıldır süren siyasi tıkanıklık iktidar ve muhalefetin görüşmesiyle çözüldü Muhalif Kamboçya Ulusal Kurtuluş Partisi (CNRP) Temmuz 2013’teki genel seçimlerden bu yana boykot ettiği meclise katılmayı kabul etti.Ana muhalefet...

Google Haberlere Abone ol
Kamboçya’da muhalefet bir yıldır sürdürdüğü meclis boykotunu kaldırdı

Kamboçya’da bir yıldır süren siyasi tıkanıklık iktidar ve muhalefetin görüşmesiyle çözüldü Muhalif Kamboçya Ulusal Kurtuluş Partisi (CNRP) Temmuz 2013’teki genel seçimlerden bu yana boykot ettiği meclise katılmayı kabul etti.

Ana muhalefet CNRP bu kararı iktidardaki Kamboçya Halk Partisi (CPP) ile bugün yapılan görüşmeleri sonucu aldı. Bu sabah başlayan görüşmelere her 2 partiden en üst düzey yetkililer katıldı. İktidar CPP adına Başbakan Hu Sen ile kurmayları, CNRP adına ise parti başkanı Sam Rainsy ve kurmayları katıldı.

Görüşmeler geçen hafta yükselen tansiyon sonucu gerçekleşti. Geçen haftadaki protestolarda CNRP destekçileri 2 polisi linç etmiş, 37 kişi yaralanmıştı.

Öte yandan geçen haftadaki protestolar sonucu tutuklanan 7 CNRP milletvekilinin de görüşmeler sonucu serbest bırakılması bekleniyor.

Muhalif CNRP Temmuz 2013’teki genel seçimlerinde iktidar CPP’nin hile yaptığını iddia edip Kamboçya Meclisi'ni seçimlerden bu yana boykot ediyordu. Temmuz 2013’teki genel seçimlerde iktidar yüzde 48, muhalifler ise yüzde 44 oy almıştı.

CİHAN

Yorumlar