Kamboçya tutukladığı 80 Çinliyi iade ediyor

Kamboçya polisi, yaklaşık bir hafta önce telefon dolandırıcılığı yaptıkları gerekçesi ile tutukladığı 80 Çin vatandaşını iade ediyor.Kamboçya Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Kirt Chantharith, başkent Phom Penh, Takeo ve Siam Reap kentlerinde...

Google Haberlere Abone ol
Kamboçya tutukladığı 80 Çinliyi iade ediyor

Kamboçya polisi, yaklaşık bir hafta önce telefon dolandırıcılığı yaptıkları gerekçesi ile tutukladığı 80 Çin vatandaşını iade ediyor.

Kamboçya Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Kirt Chantharith, başkent Phom Penh, Takeo ve Siam Reap kentlerinde tutuklanan Çin vatandaşlarını Çarşamba günü Çin’e ve Tayvan’a iade ettiklerini söyledi.

Kamboçya polisi, 3 Temmuz’da Çin polisi ile ortak yürüttükleri operasyon sonucu Phom Penh, Takeo ve Siam Reap şehirlerinde eş zamanlı operasyon düzenlemiş, telefon üzerinden insanları kandırıp para topladıkları gerekçesiyle 80 Çin vatandaşını tutuklamıştı.

Çin’de telefon dolandırıcılığı ciddi güvenlik sorunlarına neden oluyor. Dolandırıcılar telefon aramaları için kullanılan VOIP programı ile yurt dışından Çindeki kurbanlarını arayıp para koparmaya çalışıyor. VOIP programı üzerinden yurt dışından arandığı zaman gelen aramanın yer tespiti çok zor olduğundan bu yöntem çok kullanılıyor.

CİHAN

Yorumlar