Jules Verne hayalini yazdı, Muammer ve Milan gerçekleştirecek

Ünlü Fransız yazar Jules Gabriel Verne '80 Günde Devr-i Âlem' hayalini 1873 yılında kâğıda döktü. Biri Türk Biri Alman iki kafadar bu hayali gerçekleştirmek için 9 Eylül’de Paris'ten yola çıkıyor. Dünyayı dolaşan ikili, 80 gün sonra...

Google Haberlere Abone ol
Jules Verne hayalini yazdı, Muammer ve Milan gerçekleştirecek

Ünlü Fransız yazar Jules Gabriel Verne '80 Günde Devr-i Âlem' hayalini 1873 yılında kâğıda döktü. Biri Türk Biri Alman iki kafadar bu hayali gerçekleştirmek için 9 Eylül’de Paris'ten yola çıkıyor. Dünyayı dolaşan ikili, 80 gün sonra ise tekrar Paris'e dönmeyi hedefliyor.

Strasbourg’da yaşayan Muammer Yılmaz daha önce yaptığı Afrika gezileri, ilkel kabile belgeselleri gibi sıra dışı maceralarına Alman dostu Milan’la birlikte 80 günde dünya turu yaparak bir yenisi daha eklemek istiyor. Yılmaz, aslında dünya turu yapma hayalinin birçok insanda olduğunu fakat kendisinin iki senedir bunun için hazırlıklar yaptığını söyledi. Muammer Yılmaz, Günümüz şartlarında uçakla çok hızlı olacağı için, farklı bir yol ve metot deniyor. Dünya turunu 80 günde ve para harcamadan yapmayı planlıyor. İlk denemelerini Strasbourg-Berlin arasında yapan ikili 1,5 günde para harcamadan Berlin'e ulaşarak tahmin ettikleri süreden daha hızlı hareket ettiklerini belirtiyor.

DAVETSİZ MİSAFİR OLACAKLAR

Birçok farklı kültür, dil, din, ırk ve renkten insanla konuşup tanışarak onlarla vakit geçirmeyi amaçladıklarını ifade eden Yılmaz, "İnsanlarla tanışmak, onların kültürü tanımak, evini görmek, yemeğini yemek istedik. Otele gidip programlı bir şekilde olmasın, sürprizlilere dolu olsun istedik. Haberleri izlediğimizde genelde kötü ve olumsuz hadiseler görüyoruz fakat ben dünyanın bunlardan ibaret olmadığını iyi şeylerin ve iyiliklerin de olduğunu biliyorum ve göstermek istiyorum. İyiliğin ve yardımseverliğin milleti yok. Bu yolculukta bize yardım edenler Çinli, Amerikalı, Arap, Türk her renk ve ırktan insanlar olacak. Bu da iyiliğin ve yardımseverliğin milletinin olmadığını gösterecek." dedi.

Kağıt üzerinde planı yaptıktan sonra zorlukların ve sıkıntılara da hazırlıklı olduklarını söyleyen Yılmaz, bu zorlukların sonunda erişilen küçük şeylerin bile insanı çok mutlu ettiğini vurguladı. Uzun süre açlık ve susuzluktan sonra bir şişe şu veya bir çikolatanın değerinin daha iyi anlaşılabildiğini ifade eden Yılmaz, “Bu sadece bizi mutlu etmiyor aynı zamanda yardım eden insanı da mutlu ediyor." şeklinde konuştu.

GÜZERGÂH'TA TÜRKİYE DE VAR

80 günde Devr-i Âlem Paris’te başlayıp Paris’te bitecek. Günde ortalama 450 kilometre yol kat etmeyi planlayan ikili Strasbourg, İstanbul, Gürcistan, Ermenistan, İran, Afganistan ve Pakistan'dan geçerek Çin'e ulaşacak. Buradan uçakla ABD'ye ve ardından tekrar Paris'e geçecekler. Yolculukta en önemli sorunları ise vize problemi olacak. Fakat bir şirketten vize konusunda yardımcı olma sözü almışlar. CİHAN

Yorumlar