Jirinovski: Rusya’daki tüm McDonald’s’ları kapatalım

Rusya ve ABD arasında Ukrayna’da yaşanan kriz nedeni ile yükselen tansiyon ekonomiye etki etmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Jirinovski: Rusya’daki tüm McDonald’s’ları kapatalım

Rusya ve ABD arasında Ukrayna’da yaşanan kriz nedeni ile yükselen tansiyon ekonomiye etki etmeye başladı. Rusya büyüme rakamlarını revize ederken, 100-150 milyar doları bulması beklenen nakit çıkışı ülke ekonomisini endişelendiriyor.

Moskova dün kritik bir kararla Ukrayna doğalgaz indirimlerini iptal ederek fiyatları Avrupa seviyesine yükseltti. Batılı ülkeler ise Rusyasız enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi için çalışmalara hız verdi.

Sıcak çatışmanın dışındaki tüm argümanlar devreye sokulmaya devam ediliyor. Aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski ülkede faaliyette bulunan tüm McDonald’s’ların kapatılmasını önerdi.

McDonald’s’ın Kırım’da restoranını kapatmasını çok olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Jirinovski, “Bu çok güzel. Aynısını Rusya’da da yapmalı. Ben tüm kentlerde LDPR organizasyonlarına McDonald’s restoranlarının önünde gösteri yapmalarını isteyeceğim. Onları gözümüzün önünde görmek istemiyorum… Sonra da Pepsi-Cola ile uğraşırız.” dedi.

Rusya’da ilk McDonald’s Sovyetler Birliği dağılmadan önce 31 Ocak 1990’da Moskova’da açılmıştı. 1993’da Moskova’da ikinci restoran ve 1996’da da St. Petersburg’da McDonald’s açıldı. Şu an ülke genelinde 200’ün üzerinde restoran günlük 600 bin müşteriye hizmet veriyor.
CİHAN

Yorumlar