Japonya Uluslararası Silah Ticareti Antlaşması’na taraf oldu

Japonya, küresel silah akışını kontrol eden Uluslararası Silah Ticareti Antlaşması’na (ATT) taraf oldu.New York’taki Birleşmiş Milletler (BM) genel merkezinde yapılan basın toplantısında Japonya BM Temsilcisi Motohide Yoshikawa, ülkesinin...

Google Haberlere Abone ol
Japonya Uluslararası Silah Ticareti Antlaşması’na taraf oldu

Japonya, küresel silah akışını kontrol eden Uluslararası Silah Ticareti Antlaşması’na (ATT) taraf oldu.

New York’taki Birleşmiş Milletler (BM) genel merkezinde yapılan basın toplantısında Japonya BM Temsilcisi Motohide Yoshikawa, ülkesinin ATT’ye taraf olduğunu duyurdu. Toplantıda konuşan Motohide, “Konvansiyonel silahların akışının kontrol edilmesi, dünyadaki çatışmaların ve silahlı isyanların engellenmesi açısından önemli ve caydırıcı rol oynayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Japonya’nın bu adımını memnuniyetle karşıladığını ifade eden BM Silahsızlanma İşleri Yüksek Temsilcisi Angela Kane, Japonya’nın 32. üye olarak katılımının diğer BM ülkeleri için de teşvik edici bir örnek olacağını umduğunu belirtti.

Uluslararası Silah Ticareti Antlaşması, terör amaçlı veya sivillere yönelik herhangi bir saldırı için kullanılma ihtimali olan tank, helikopter, savaş uçağı, savaş gemileri, füzeler ve hafif silahları içeren tüm ticari işbirliğini yasaklıyor.

Geçen sene Nisan ayında BM’de kabul edilen ve Fransa, Almanya, İngiltere gibi büyük silah ithalatçısı ülkelerin de üye olduğu ATT’ye taraf olduğunu açıklayan Japonya ile üye sayısı 32’ye yükseldi.

CİHAN

Yorumlar