ITC Başkanı: Türkmenler Peşmerge ile birlikte IŞİD'a karşı savaşabilir

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşad Salihi, Telafer'de Peşmerge ile terör örgütü IŞİD’e karşı savaşabileceklerini söyledi. Salihi, ancak ilçe merkezinde kontrolün sadece Telafer halkında kalması gerektiğini vurguladı.Kerkük’te...

Google Haberlere Abone ol
ITC Başkanı: Türkmenler Peşmerge ile birlikte IŞİD'a karşı savaşabilir

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşad Salihi, Telafer'de Peşmerge ile terör örgütü IŞİD’e karşı savaşabileceklerini söyledi. Salihi, ancak ilçe merkezinde kontrolün sadece Telafer halkında kalması gerektiğini vurguladı.

Kerkük’te ITC binasındaki makam odasında çelik yelek giyen Salihi, yanında ayırmadığı silahıyla her an mücadeleye hazır olduğu mesajını verdi. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) Telafer ilçesi ile ilgili dün akşam değerlendirmede bulunan Salihi, ilçede durumun çok gergin olduğunu söyledi.

Telafer halkının, IŞİD militanlarının hedefinde olduğu ifade eden Erşad Salihi, “İlçede sıcak olaylar yaşanıyor. İlçede çıkış yolu yok. Ne Musul tarafına ne de Kürt bölgesi çıkış yok. Telafer halkının ellerindeki çok az sayıdaki mühimmatın bitmesi durumunda ilçede katliam olur. Irak’ta Türkmenler hep faturayı ödeyen taraf oluyor.” ifadesini kullandı.

IŞİD militanlarıın Telafer bölgesini ablukaya aldığını kaydeden Salihi, “Oradaki insanları korumak için Peşmerge ile Türkmenler IŞİD militanlarına karşı birlikte şehir dışında savaşabilir. Ama ilçe merkezinde kontrol sadece Telafer halkında kalmalı. Bu olaylar büyürse şiddet Kürt bölgesine de yayılabilir.”dedi.

Telafer'e gün boyu havan toplarıyla saldıran IŞİD üyeleri, ilçede Türkmenlerin yaşadığı mahallelere girdi.

CİHAN

Yorumlar