İtalya Donanması son günlerde teknelerdeki 4 bin sığınmacıyı kurtardı

Suriye'deki iç savaş sebebiyle geçtiğimiz yıl Avrupa'ya iltica başvurusunda bulundu. Sığınmacıların önemli bir kısmı deniz yoluyla Avrupa'ya ulaşmaya çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
İtalya Donanması son günlerde teknelerdeki 4 bin sığınmacıyı kurtardı

Suriye'deki iç savaş sebebiyle geçtiğimiz yıl Avrupa'ya iltica başvurusunda bulundu. Sığınmacıların önemli bir kısmı deniz yoluyla Avrupa'ya ulaşmaya çalışıyor. Bunun için de kalabalık teknelerle tehlikeli bir yolculuk sonrasında Sicilya adasına gidiyor. İtalya Donanması'nın sadece son birkaç günde bu teknelerdeki 4 binden fazla insanı Sicilya açıklarında kurtardığı belirtildi.

İtalya'ya gelmek isteyen sığınmacılar özellikle Libya'da insan kaçakçılarına bin dolardan fazla para ödeyerek, bazen ölümle sonuçlanan yolculuğa çıkıyor. Alaaddin adlı Suriyeli sığınmacı bebeklerle dolu bir teknede çok kötü şartlar altında İtalya'ya geldiğini aktarıyor.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri António Guterres ise Avrupa'ya gelmeye çalışırken çok sayıda Suriyelinin boğulduğunu hatırlatarak, tüm sınırların Suriyelilere açılması için çağrıda bulunduklarını vurguluyor. CİHAN

Yorumlar