İtalya basını: Türkiye'de internet susturuldu

Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen ve internete erişimde kısıtlamalara ve takibe imkan sağlayan internet yasası İtalyan basınında yankı buldu.

Google Haberlere Abone ol
İtalya basını: Türkiye'de internet susturuldu

Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen ve internete erişimde kısıtlamalara ve takibe imkan sağlayan internet yasası İtalyan basınında yankı buldu. Bugünkü gazetelerde yasayla ilgili "Türkiye'de internete darbe" nitelendirmesi dikkat çekti.

Dün TBMM'de kabul edilen ve internet erişimine yasaklar getirecek olan yasayla ilgili İtalyan basınında çıkan haberlerde internet özgürlüğünün bitirildiğine vurgu yapıldı. Haberlerin bir kısmındaysa basın özgürlüğünün tam sağlanamamış olduğu bir ülkede bu tip bir yasayla muhalif seslerin tamamen susturulmak istendiğinin altı çizildi.

Corriere Della Sera gazetesi haberi "Türkiye'de internet susturuldu" manşetiyle verirken sosyal medyada en aktif ülkeler arasında bulunan Türkiye'de bu tip bir yasayla muhalif seslerin susturulmaya çalışıldığı belirtildi. Haberin son kısmında, basının çeşitliliği ve farklı görüşlerin özgürce ifade edilmesi kriterlerine göre yapılan uluslararası bir ankette Türkiye'nin 179 ülke içinde 154'üncü sırada yer aldığı ve bunun da muhalif yorumların yaygın olmadığının göstergesi olduğu kaydedildi.

Repubblica gazetesi ise haberi "Türkiye'de internete darbe: hükümetin denetimine yeni yetkiler" manşetiyle verirken Türkiye'nin bu yasayla birlikte internet ve basın özgürlüğünde yasakçı Çin rejimi ile aynı seviyeye gerilediğine değindi. La Stampa gazetesi de "Erdoğan interneti susturdu; Muhalefet ve medya "Bu sansürdür dedi!" " manşetiyle haberi aktarırken yasanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanması ya da geri çevrilmesi için iki haftalık inceleme süresinin olduğunu kaydetti. CİHAN

Yorumlar