İsveç pasaportu neredeyse her kapıyı açıyor

Avukatlık bürosu Henley & Partners’ın yapığı bir çalışmaya göre dünyayı gezmek için en ideal pasaportlardan birini İsveç vatandaşları taşıyor. İsveç pasaportu ile bir vizeye gereksinim duymaksızın neredeyse bütün ülkelere gidilebiliyor.Henley...

Google Haberlere Abone ol
İsveç pasaportu neredeyse her kapıyı açıyor

Avukatlık bürosu Henley & Partners’ın yapığı bir çalışmaya göre dünyayı gezmek için en ideal pasaportlardan birini İsveç vatandaşları taşıyor. İsveç pasaportu ile bir vizeye gereksinim duymaksızın neredeyse bütün ülkelere gidilebiliyor.

Henley & Partners, hangi ülkenin pasaportunun en çok kapıyı açtığını gösteren bir liste yayımladı. Buna göre ilk sırayı paylaşan İsveç, İngiltere ve Finlandiya pasaportları ile 219 ülkeden 173’üne vizesiz girilebiliyor.

2014 Henley & Partners Vize Kısıtlamaları Endeksi'ne göre, vizesiz seyahat etme özgürlüğünden en az faydalanabilenler ise Pakistan, Somali, Irak ve Afganistan vatandaşları. Listenin en sonunda yer alan Afganistan vatandaşları sadece 28 ülkeye vizesiz giriş yapabiliyor.

Listenin ilk 10 ülkesinden dokuzu Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden oluşuyor. AB’de olmayan ülkelerden sadece Amerika ilk on ülke arasında yer alıyor.

Listede aynı sırada bulunan Türkiye, St. Lucia ve Güney Afrika vatandaşlarının vizesiz girebildikleri ülke sayısı ise 94.

Listede ilk 10’da yer alan ülkeler:

İsveç

Finlandiya

İngiltere

Danimarka

Almanya

Lüksemburg

ABD

Belçika

İtalya

Hollanda

Listede son 10’da yer alan ülkeler:

Lübnan

Sri Lanka

Sudan

Nepal

Eritre

Filistin

Pakistan

Somali

Irak

Afganistan CİHAN

Yorumlar