İsveç basınına göre Mehmet Kaplan'ın bakanlık şansı yüksek

İsveç'in en önemli gazetelerinden Svenska Dag Bladets (SVD), 4 ay sonra yapılacak seçimlerin ardından, Yeşiller Partisi'nin Türk kökenli Milletvekili Mehmet Kaplan'ın Göçmen Bakanı olma şansının çok büyük olduğunu iddia etti. Gazete, Yeşiller...

Google Haberlere Abone ol
İsveç basınına göre Mehmet Kaplan'ın bakanlık şansı yüksek

İsveç'in en önemli gazetelerinden Svenska Dag Bladets (SVD), 4 ay sonra yapılacak seçimlerin ardından, Yeşiller Partisi'nin Türk kökenli Milletvekili Mehmet Kaplan'ın Göçmen Bakanı olma şansının çok büyük olduğunu iddia etti.

Gazete, Yeşiller Partisi'nde Grup Başkanvekili olan Mehmet Kaplan'ın Gaziantep'te doğduğunu, ve İsveçli Genç Müslümanlar Derneği'nin de başkanı olduğunu yazdı. Geçen sene Stockholm'ün Husby semtinde çıkan ve bütün ülkeye yayılan gençlerin isyanına atıfta bulunan gazete, parlamentodaki 349 milletvekilinin içinde sadece Mehmet Kaplan'ın Husby'de oturduğunu yazarak göçmenlerin sorunları ile iç içe bulunduğunu kaydetti.

Önümüzdeki sonbahar yapılacak seçimlerde sol ittifak partilerinin kazanmasına kesin gözü ile bakıldığı ifade edilirken, Sosyal Demokrat ile Yeşiller Partisinin kurması muhtemel hükumette Mehmet Kaplan'ın Göçmen Bakanı olma şansının çok büyük olduğu belirtildi.

İsveç'te hükumet kurulduktan sonra bakan olanlar, milletvekilliklerinden istifa etmek zorunda. Bakanların dışarıdan atanması da mümkün. Yeşiller Partisi Grup Başkan Vekili Mehmet Kaplan'ın, Stockholm'ün sekiz portföylü belediye başkanlıklarından birine de aday. Kaplan, belediye başkanlığına seçilse de bakanlığa getirilmesi de mümkün olabilecek. CİHAN

Yorumlar