İsrail'le ilgili karalama kampanyasına Teksas'tan cevap

Hizmet Hareketi'ni İsrail'le ilişkilendirmek için devam eden karalama kampanyası devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'le ilgili karalama kampanyasına Teksas'tan cevap

Hizmet Hareketi'ni İsrail'le ilişkilendirmek için devam eden karalama kampanyası devam ediyor. Bazı televizyon kanallarında ABD'nin Teksas eyaletinde faaliyet gösteren Raindrop Türk Kültür Merkezi'nin İsrail'e yardım ediyor açıklamalarının çarpıtıldığı ve gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Raindrop Türk Kültür Merkezi, sosyal medyada bir kısım çevrelerin gündeme getirdikleri 2010 yılında İsrail'e yapılan para yardımının, İsrail'de 40 kişinin ölümüyle sonuçlanan devasa orman yangını ile ilgili olduğunu açıkladı. Kültür Merkezi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, yangın felaketinin yaşanmasından sonra, sadece yangın bölgesine yapılacak yardım için bir kampanya başlatıldığı ve Houston şehrinde yaşayan gönüllü insanların bunu desteklediği ifade edildi.

İsrail'de yaşanan büyük felaket sonrası sadece kendilerinin değil, birçok kurum ve kuruluşun yardım desteğinde bulunduğunu hatırlatan Raindrop Türk Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Okumuş, "Aynı felaket meydana geldiği takdirde tekrar yardımda bulunuruz." dedi. Okumuş, derneklerinin din, dil, ırk, etnik ayrımı gözetmeksizin felaketzedelere ve yardıma muhtaçlara yardım elini uzattığını, bu bağlamda Haiti depremi, Pakistan seli, Van depremi, Japonya tsunami felaketi, New Mexico ve Teksas yangını, Oklahoma ve Missippi sel felaketi için de yardım kampanyalarına katıldıklarını belirtti.

ERDOĞAN İSRAİL'E YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI GÖNDERMİŞTİ

Okumuş, söz konusu yardım kampanyasında toplanan 22 bin 500 doların yaşanan yangın felaketi sonrasında ağaçlandırma ve ormanın yeniden yapılandırılması için gönderildiğini vurguladı. Okumuş, "Bize bu konuda saldıranların, Başbakan Erdoğan'ın İsrail'e yardım amaçlı gönderdiği yangın söndürme uçaklarından hiç bahsetmemesi de ise yaman bir çelişki." ifadelerini kullandı. Söz konusu yangın felaketi sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye'den 2 yangın söndürme uçağı İsrail'e gönderilmişti. CİHAN

Yorumlar