İsrail’in Gazze'de katlettiği çocuklar toprağa veriliyor

İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı kara harekatında yaşamını yitirenlerin sayısı 300’ü geçerken, ölenlerin büyük bölümünü siviller oluşturuyor. İsrail’in saldırılarının hedefi olan çok sayıda çocuk ise gözyaşı ile...

Google Haberlere Abone ol
İsrail’in Gazze'de katlettiği çocuklar toprağa veriliyor

İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı kara harekatında yaşamını yitirenlerin sayısı 300’ü geçerken, ölenlerin büyük bölümünü siviller oluşturuyor. İsrail’in saldırılarının hedefi olan çok sayıda çocuk ise gözyaşı ile toprağa veriliyor.

Yerleşim yerlerinin de hedef alındığı saldırılarda çok sayıda çocuk yaşamını yitirdi. Hastane morglarında biriken minik çocukların cansız bedenleri ise yürekleri dağlıyor.

İsrail füzeleri son olarak Gazze’nin Bayt Lahiya bölgesinde bir evi hedef aldı. İftar hazırlıkları yapan ailenin üzerine düşen roket, mutfakta annelerinin yanındaki iki çocuğun ölümüne yol açtı. Olayın şokunu üzerinden atamayan Baba, “Çocuklar, iftar hazırlayan anneleriyle birlikte mutfaktaydılar. İsrail’in attığı bomba onlara isabetti. Annelerinin yanında öldüler.” diyerek yaşananları anlattı.

Hastane morguna alınan çocuklar, gömülmeden önce evlerine getirildi. Çocuklarının cansız bedenlerini gören anne sinir krizleri geçirdi. “Allah ne güzel vekil” diyen anne ise çocukların öperek ebediyete uğurladı.

Yakınlarının kucağında taşınan minik çocukların cenazeleri,”Canımız, kanımız sana feda olsun ey şehit” ve tekbir sloganları ile getirildikleri mezarlıkta toprağa verildi.

Gazze’de çocuklarını kaybeden başka bir baba ise güvenilir diye tabir edilen bölgelere bile yapılan saldırılara isyan etti.

CİHAN

Yorumlar