İsrail'in bomba yağdırdığı Gazze’de ölü sayı artıyor

İsrail ordusunun Gazze’ye başlattığı hava saldırılarında en az 121 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırılarda 920’den fazla Filistinli de yaralandı. Gazze'de sağlık yetkilileri, engellilerin bulunduğu bir merkeze yapılan saldırıda 3...

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in bomba yağdırdığı Gazze’de ölü sayı artıyor

İsrail ordusunun Gazze’ye başlattığı hava saldırılarında en az 121 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırılarda 920’den fazla Filistinli de yaralandı.

Gazze'de sağlık yetkilileri, engellilerin bulunduğu bir merkeze yapılan saldırıda 3 engelli çocuk ve 1 hemşirenin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bugün de İsrail'in devam eden saldırılarında ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

NETENYAHU: OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu, askeri operasyonların durdurulması için uluslararası baskıya direneceklerini söyledi. ABD Başkanı Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin ve Avrupa liderler ile telefon görüşmesi yatığını açıklayan Netanyahu,"Hiçbir uluslararası baskıya boyun eğemeyeceğiz" dedi.

Bu arada Gazze’den atılan füzelerin büyük çoğunluğu ise İsrail ordusunun elinde bulunan “Demi Kubbe” hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getiriliyor. Şu ana kadar İsrail’e yönelik füze saldırılarında ülkede hiç kimse hayatını kaybetmedi.

İNSANLIK ADINA UTANÇ VERİCİ MANZARAYI FOTOĞRAFLADI

Gazze’ye yönelik hava saldırılarını izlemek için bir tepeye çıkan İsraillilerin, atılan füzelerden sonraki sevinç gösterileri objektiflere yansıdı. İsraillilerin gülerek poz vermeleri sosyal medyada büyük tepki aldı. Danimarkalı gazeteci Allan Sorensen tarafından çekilen fotoğraflar insanlık adına utanç verici şeklinde yorumlandı.

Kristeligt Dagblad gazetesinde yer alan konuyla ilgili haberde, hava saldırılarını seyreden İsraillilerin, bombalar patladığında sevinç gösterileri yaparak alkışladıkları ifade edildi.

İSRAİL CAMİLERİ DE VURDU

Gazze Şeridi'ni beş gündür aralıksız vuran İsrail, dün gece camileri de hedef aldı.

İsrail ordusu, Nuseyrat mülteci kampındaki camide roketlerin depolandığını öne sürdü. Hamas, Gazze'de dün gece bir caminin daha vurulduğunu açıkladı. Beş gündür vurulan hedeflerin sayısı bin 100'ü aştı.

CİHAN

Yorumlar