İsrail, üst düzey Hamas liderlerinin evlerini vurdu

İsrail, Mısır’ın başarısız olan ateşkes çağrısından sonra bugün Gazze Şeridi’ne saldırıları şiddetlendirdi. İsrail gece yapılan saldırılarda üst düzey Hamas liderlerinin evlerini hedef aldı. İsrail ordusu ayrıca havadan halka...

Google Haberlere Abone ol
İsrail, üst düzey Hamas liderlerinin evlerini vurdu

İsrail, Mısır’ın başarısız olan ateşkes çağrısından sonra bugün Gazze Şeridi’ne saldırıları şiddetlendirdi. İsrail gece yapılan saldırılarda üst düzey Hamas liderlerinin evlerini hedef aldı. İsrail ordusu ayrıca havadan halka evlerini terk etme çağrısı yapan kağıtlar attı.

Filistin sağlık makamları, 9 günlük saldırılar sonucu 205 kişinin öldüğünü ve bin 450 kişinin de yaralandığını açıkladı. 8 Temmuz başlayan saldırılar sonucu İsrail tarafından bir kişi ölürken, birkaç kişi de yaralandı.

Mısır taraflara ateşkes önerisi yapsa da Hamas bu çağrıyı cevapsız bırakmış ve yeniden roket ateş etmişti. Bunun üzerine İsrail yeniden bölgeyi bombalamaya başladı.

İsrail uçakları gece Gazze’de 40 hedefi vurdu. Bunlar arasından siyasi hedefle ve üst düzey Hamas liderlerinin evi de bulunuyor. Vurulan hedefler arasında üst düzey Hamas lideri Mahmud El Zahar’ın evi de bulunuyor. Ayrıca Hamas’ın siyasi kanadının 3 üst düzey liderinin de evleri vuruldu. İlk açıklamalara göre bu hedeflerde ölen olmadığı açıklandı.

CİHAN

Yorumlar