İsrail-Rum tatbikatı, 13- 14 Şubat'ta icra edilecek

İsrail Hava Kuvvetleri ile Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) ortak tatbikatın 13-14 Şubat’ta icra edileceği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
İsrail-Rum tatbikatı, 13- 14 Şubat'ta icra edilecek

İsrail Hava Kuvvetleri ile Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) ortak tatbikatın 13-14 Şubat’ta icra edileceği bildirildi. Tatbikata iştirak edecek İsrail savaş uçağı sayısının ise 40’ın üzerinde olacağı kaydedildi.

Rum haber kaynakları, İsrail ve Güney Kıbrıs’ın hava ve deniz unsurlarının ortaklaşa icra edeceği tatbikatta Rum Yönetimi’nin tek yanlı “münhasır ekonomik bölge” ilan ettiği deniz bölgesindeki enerji parsellerinde “arama-kurtarma” egzersizleri yapılacağını bildirdi.

Tatbikatın cephesinin Kıbrıs adasının güney sahillerine de çevrileceği ve böylece RMMO’nun TOR-M1 ve BOUK uçaksavar sistemlerinin katılımına imkan tanınacağına işaret edildi. Tatbikatta Rum uçaksavar sistemlerinin denenebilmesi için İsrail savaş uçaklarının Limasol ve Baf açıklarında düşük irtifada uçuş yapmalarını da öngörüldüğü kaydedildi.

RMMO’nun Baf’taki “Andreas Papandreu Hava Üssü”nün İsrail savaş uçakları tarafından ikmal maksatlı kullanılabileceği, bu nedenle üssün kırmızı alarm durumunda tutulacağı da verilen bilgiler arasında. CİHAN

Yorumlar