İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

İsrail güçleri, Doğu Kudüs'teki El-İsaviyye beldesinde Filistinlilere ait 4 yapıyı yıktı

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri
İsrail'in, Doğu Kudüs'teki El-İsaviyye beldesinde ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Filistinlilere ait 4 yapıyı yıktığı bildirildi.

İsaviyye beldesindeki Savunma Komitesi Üyesi Muhammed Ebu Hıms, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'e ait büyük buldozerlerin sabahın erken saatlerinde 100'den fazla polisin korumasında beldeye girdiğini, inşaatı bitmek üzere olan bir ev, bir otopark ile bölgedeki 2 duvarı yıktığını söyledi.

Filistinlilere ait bu yapıların ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkıldığını ifade eden Ebu Hıms, İsrail belediyesinin çok az ruhsat verdiğini, bunların da bölge sakinlerinin ihtiyaçları için yetersiz kaldığını vurguladı.

Kudüs'teki yıkım çalışmalarını "etnik temizlik" olarak adlandıran Ebu Hıms, "Bize ruhsat vermiyorlar. İçinde yaşayabileceğimiz bir ev yapmaya kalkışınca da kentteki Filistinli sayısını azaltmak için bu evleri hemen yıkma çabası içine giriyorlar. Öte yandan, Yahudi yerleşim birimleri için yüzlerce ruhsat veriliyor." dedi.

İsrail askerleri, Filistinlilere ait evlere zaman zaman baskınlar düzenleyerek, "ruhsatsız oldukları" gerekçesiyle buldozerlerle yıkıyor veya bombayla havaya uçuruyor. Uygulamanın hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığını vurgulayan Filistinliler, bunun "İsrail'in yıldırma politikalarının bir parçası olduğunu" belirtiyor.

Yorumlar