İspanyol basını: Yolsuzluk operasyonu yapan polisler gözaltına alındı

17 ve 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nda görev alan polislere yönelik yürütülen operasyon İspanya basınında yankılandı.İspanyol basını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çevresindeki yolsuzlukları soruştururken yasadışı...

Google Haberlere Abone ol
İspanyol basını: Yolsuzluk operasyonu yapan polisler gözaltına alındı

17 ve 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nda görev alan polislere yönelik yürütülen operasyon İspanya basınında yankılandı.

İspanyol basını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çevresindeki yolsuzlukları soruştururken yasadışı dinleme yaptıkları iddiasıyla 76 polisin gözaltına alındığını yazdı.

Europa Press ajansı, 22 ilde gerçekleştirilen operasyonların Başbakan Erdoğan’ın da aday olduğu cumhurbaşkanı seçimine haftalar kala yapılmasına dikkati çekti.

Erdoğan hükümetinde yolsuzlukla suçlanan dört bakanın istifa ettiği hatırlatılan haberde, bugün gözaltına alınan Terörle Mücadele Eski Şube Müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin de aralarında olduğu polis şeflerinin yolsuzluk operasyonundan sonra görevden alındığı aktarıldı.

EFE ajansı da gözaltına alınan polislerin yasadışı dinlemeyle suçlandığını belirterek, Erdoğan’ın adının karıştığı dinleme kayıtlarının internete düştüğüne değindi.

Yolsuzluk skandalında bakanların istifa ettiğini kaydeden İspanyol ajansı, soruşturmanın İçişleri Bakanlığı tarafından engellendiğini yazdı. CİHAN

Yorumlar