İspanya 'maço' politikacıyı konuşuyor

İspanya’da bir politikacının kadın rakibine karşı sarf ettiği 'maço' sözler bir anda ülke gündemine oturdu.İktidardaki muhafazakar Halk Partisi’nin (PP), Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde liste başı adayı Miguel Arias Canete, solcu...

Google Haberlere Abone ol
İspanya 'maço' politikacıyı konuşuyor

İspanya’da bir politikacının kadın rakibine karşı sarf ettiği 'maço' sözler bir anda ülke gündemine oturdu.

İktidardaki muhafazakar Halk Partisi’nin (PP), Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde liste başı adayı Miguel Arias Canete, solcu PSOE’nin adayı Elena Valenciano ile bugün bir tartışma programına katıldı.

“Erkek ile kadın arasındaki tartışma çok karışık bir şey.” diyen Canete, “Eğer entelektüel üstünlüğünü suistimal edersen, bir maço ve savunmasız bir kadını eziyormuşsun gibi gözüküyorsun.” ifadelerini kullandı.

Valenciano’nun savunmasız bir kadın olmadığının farkında olduğunu aktaran Arias Canete, "Ancak anlayış bu. Mesela muhalefet lideri Rubalcaba ile tartışsaydım her türlü barbarlığı söyleyebilirdim ama kadınla bu farklı yorumlanıyor." şeklinde konuştu.

Eski tarım bakanı, tartışma programında bilerek kendini tuttuğunu vurgulayarak, çünkü "Kendim gibi olsaydım korkunç olurdum hatta kendim için bile. Tartışma programına öldürmek için çıkardım." dedi.

İspanya’daki kadın dernekleri ve vakıfları Miguel Arias Canete’nin bu sözlerini “maço” ve “eşitliğe saygısı az” olarak tanımladı ve kınadı.

Muhalefet parti liderleri de Canete’yi eleştiri yağmuruna tutarken, sosyal medyada #HomoCañetus hashtagi İspanya’nın bir numaralı gündemi haline geldi. CİHAN

Yorumlar