İspanya basını: Erdoğan otoriter eğilimini sandıkta onaylattı

İspanyol basını, Türkiye'de dün gerçekleşen yerel seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın protestolara, yolsuzluk iddialarına ve otoriter eğilimlerine rağmen yine başarı kazandığını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
İspanya basını: Erdoğan otoriter eğilimini sandıkta onaylattı

İspanyol basını, Türkiye'de dün gerçekleşen yerel seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın protestolara, yolsuzluk iddialarına ve otoriter eğilimlerine rağmen yine başarı kazandığını yazdı. Ülkenin en çok satan gazetesi El Pais, ilk sonuçların açıklanmasının ardından “Erdoğan otoriter eğilimini sandıkta onaylattı” başlığını attı.

El Pais, Başbakan Erdoğan’ın yolsuzluk iddialarının önüne geçmek için sosyal medyayı yasakladığını ve vatandaşların protestolarına sırt çevirdiğini hatırlatarak, bu seçimdeki başarısının partililer tarafından aklandıkları şeklinde görülebileceğini yazdı.

El Mundo gazetesi de, “Erdoğan belediyelerde önemli bir başarıyla iktidarını korudu” dedi.

İspanya devlet ajansı EFE, “Erdoğan ve Türk hükümeti belediye sınavlarını geçti” başlığını tercih etti. Erdoğan’ın protestolara, yolsuzluk iddialarına ve otoriter eğilimlerine rağmen zafer kazandığını kaydeden ajans, yolsuzluk iddialarıyla ilgili internete düşen kayıtların sıradan insanlara ulaşmadığına dikkat çekti.

Europa Press ajansı, “Erdoğan, AKP’nin başarısından sonra ‘yeni Türkiye’nin zaferini ilan etti’” dedi.
Ajans, bu yerel seçimlerin en son yaşanan gösteriler ve sosyal medyanın yasaklanmasıyla çok eleştiri alan Erdoğan için plebisit olarak görüldüğünü aktardı.
CİHAN

Yorumlar