IŞİD, Beşir köyünü kontrolü altına aldı

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı örgüt, Irak'ın kuzeyindeki Kerkük şehrine bağlı ve Şii Türkmenlerin yaşadığı Beşir köyünü kontrolü altına aldı.Kerkük’ün 20 kilometre güneyinde bulunan Beşir köyü bugün IŞİD militanlarının...

Google Haberlere Abone ol
IŞİD, Beşir köyünü kontrolü altına aldı

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı örgüt, Irak'ın kuzeyindeki Kerkük şehrine bağlı ve Şii Türkmenlerin yaşadığı Beşir köyünü kontrolü altına aldı.

Kerkük’ün 20 kilometre güneyinde bulunan Beşir köyü bugün IŞİD militanlarının saldırısına uğradı. Hareketli saatlerin yaşandığı bölgede kimileri kamyonlarla kaçarken kimileri de silahlanarak polise destek verdi ve IŞİD militanları ile çatışmaya girdi.

POLİS MÜDÜRÜ YARALANDI

Gelen takviye Peşmerge gücüne rağmen Beşir köyü IŞİD militanlarının kontrolüne geçti. Bölgede devam eden çatışmada 1’i Peşmerge 2’si polis olmak üzere 3 Kürt güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, 28 Peşmerge de yaralandı. Beşir köyündeki şiddetten kaçan Şii Türkmenler ise Leylan ilçesine sığındı.

Öte yandan çatışmanın Arapların yoğun yaşandığı Molla Abdullah bölgesine kaydığı belirtildi. Çıkan çatışmada Kerkük Çevre Polis Müdürü Albay Serhat Kadir ile 9 polis yaralandı. Yaralı polisler arasında Kadir'in oğlunun da olduğu öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar