İşçi Partisi Başkanı Spekman: Türkiye'nin acısını paylaşıyoruz

Hollanda İşçi Partisi Başkanı Hans Spekman, Soma'daki maden faciasıyla ilgili olarak, "Türkiye'nin acısını paylaşıyoruz." dedi.Başkent Amsterdam'da İşçi Partisi Genel Merkezi'nde 22 Mayıs'ta yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri kapsamında...

Google Haberlere Abone ol
İşçi Partisi Başkanı Spekman: Türkiye'nin acısını paylaşıyoruz

Hollanda İşçi Partisi Başkanı Hans Spekman, Soma'daki maden faciasıyla ilgili olarak, "Türkiye'nin acısını paylaşıyoruz." dedi.

Başkent Amsterdam'da İşçi Partisi Genel Merkezi'nde 22 Mayıs'ta yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri kapsamında Türk basını ile bir araya gelen Hans Spekman ile AP İşçi Partisi 2. sıra adayı Agnes Jongerius ve 7. sıra adayı Adnan Tekin, Soma'daki acının çok büyük olduğuna dikkat çekti. Koalisyon ortağı İşçi Partisi (PvdA) Başkanı Hans Spekman "Türkiye halkının acısını paylaşıyorum. Gerçekten korkunç bir olay. Ölen işçilerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Madende mahsur kalan işçilerin bir an önce kurtarılmasını diliyoruz. Her zaman işçilerin yanında olduğumuzu belirmek isteriz." ifadesini kullandı.

"İŞÇİLER ZOR ŞARTLAR ALTINDA ÇALIŞIYORLAR"

PvdA listesinin ikinci sırasında yer alan ve Hollanda’nın en büyük işçi sendikaları konfederasyonu FNV’nin eski genel başkanı Agnes Jongerius ise "İşçiler gerçekten zor şartlar altında çalışıyorlar. Bir de buna bu gibi felaketler eklenince durum daha da vahimleşiyor. Eski bir sendika yetkili olarak madencilerin durumunu çok iyi anlıyorum. 300'e yakın insanın yaşamını yitirmesi son derece üzüntü verici bir durum. Artık bundan sonra işçi şartlarının iyileştirilmesi gerekir. Tüm maden işçilerinin yakınlarının acılarını paylaşıyoruz." açıklamasında bulundu.

"KAMPANYALARA ARA VERDİK"

İşçi Partisi Türk kökenli AP 7. sıra adayı Adnan Tekin ise, Soma'da maden kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına sabrı cemil niyaz ettiğini söyledi. Tekin "Gerçekten Türkiye'miz için son derece üzüntü verici bir durum. Allah bir daha böyle acıları Türkiye'ye yaşatmasın. Tabii ki burada suçlular var ise cezalandırılsın. Madende mahsur kalanların ise bir an önce kurtarılmasını bekliyoruz.Bu arada AP seçimleri için yapmış olduğumuz çalışmalara Soma maden faciası için ara vermek zorunda kaldık." açıklamasında bulundu.

"IRKÇILIĞA DUR DEMEK İÇİN SANDIĞA GİTMELİYİZ"

Avrupa Parlamentosu seçimleri için çok az bir zaman kaldığına dikkat çeken İşçi Partisi Başkanı Hans Spekman, Avrupa'da artan ırkçılığa dur demek ve ırkçı tutumları ile dikkatleri üzerine çeken Wilders ve Le Pen gibi liderlere dur demek için 22 Mayıs seçimlerinin son derece önemli olduğunu söyledi. Spekman "Gerçekten Avrupa son derece önemli. Bir oy bile önemli. Hollanda'da en büyük grubu oluşturan Hollandalı Türklerin lütfen sandığa gitmelerini tavsiye ediyoruz. Şu anda biz parti olarak 3 sandalye ile AP'de Hollanda'yı temsil ediyoruz. Şuanda temennimiz bu sayıyı yüksek bir oy katılımı ile partimiz lehine arttırmak istiyoruz. partimizde birbirinden değerli son derece önemli adaylarımız var. Özelikle Türklerin yakından tanıdığı Adnan Tekin'de partimizin 7. sırasından aday. Deneyimli bir politikacı.Bizler onun AP'ye gitmesini arzu ediyoruz. Tabii ki bu dilek yüksek bir katılımla olacağı inancındayız." açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİNE KARŞI DEĞİLİZ"

İşçi Partisi 2. sıra AP adayı Agnes Jongerius ise 22 Mayıs AP seçimlerinin Avrupa'nın şekillenmesinde son derece önemli olduğunu söyledi. Jongerius "Türk halkının beklentilerini anlıyoruz. Biz parti olarak Türkiye'nin AB üyeliğine karşı değiliz. Türkiye yeter ki kriterleri yerine getirsin. Bu açıdan daha somut adımların atılmasını istiyoruz. Ne kadar sürer bunu şimdiden kestirmek zor." şeklinde açıklamada bulundu.

GENÇLERİMİZİN AB NEZDİNDE STAJ BULMALARI İÇİN ÇALIŞACAĞIM

Sosyal Demokrat İşçi Partisi (PvdA)’nden 7.sırada aday olan Adnan Tekin, "Gençlerimizin AB nezdinde staj bulmaları için çalışmalar yapmak istiyorum. Son yıllarda iyice artan ayrımcılığı önüne geçmek için aday oldum. Ben Avrupa Parlamentosu milletvekili olduğum takdirde Hollandalı bir Avrupa politikacısı olacağım. Kökenim Türkiye’dedir ve Türkiye benim için özel bir pozisyonda tabii ki. Bu sebepten dolayı Türkiye’deki durumu daha iyi anlayabiliyorum. Seçilirsem olan biteni çok detaylı takip edeceğim." açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar