Irkçılığa Önce Suçüstü Sonra Dava

Ayrımcılığın önüne geçmek isteyen bir grup genç, Münih’te test ettiği ayrımcılığı dava etti. Altı kulübe karşı eşitlik yasası ihlali gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşması yarın Münih Eyalet Mahkemesi'nde görülecek. Münih...

Google Haberlere Abone ol
Irkçılığa Önce Suçüstü Sonra Dava

Ayrımcılığın önüne geçmek isteyen bir grup genç, Münih’te test ettiği ayrımcılığı dava etti. Altı kulübe karşı eşitlik yasası ihlali gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşması yarın Münih Eyalet Mahkemesi'nde görülecek.

Münih Yabancılar Meclisi üyesi Hamado Dipama, farklı etnik kökenden bir grup arkadaşı ile Münih’te gece kulüplerinin yabancılara yönelik tavırlarını test etti. Münih Yabancılar Meclisi tarafından verilen görevi yerine getiren Dipama, yedi kişilik grupla bu ay 25 gece kulübüne girdi.

Testte her beş kulüpten dördünün, Afrika ve Türk gençlerinin içeri girmesini ’sadece öğrenci ve kapalı toplantılar için’ gerekçeleri ile engellediği, fakat Alman vatandaşları içeri aldığı ileri sürülüyor. Yabancılar Meclisi, testin ardından durumu ağır olan 10 kulüp ile uzlaşı girişimi başlatıldığını, bunlardan birinin ayrımcılığa karşı eğitim almayı kabul ettiğini, diğer ikisinin görüşmeye hazır olduğunu, fakat geri kalanlarının uzlaşıya yanaşmadığını haber verdi. Bunun üzerine altı kulübe dava açıldı.

Testin kendisinin ve daha pek çok insanın yıllardır yaşadığı ırkçılığı doğruladığını ifade eden Dipama, çoğu kulübün uzlaşıya dahi yaklaşmamasının ırkçılık konusundaki duyarsızlığı gösterdiğini savundu. Münih Yabancılar Meclisi Başkanı Nükhet Kıvran ise üyelerinin ırkçılık sorunun tanınması için attığı cesur adımı desteklediklerini belirtti. 

Yorumlar