İranlı Gençlerden Gözlerden Uzak Bikini Partisi

Tahran'a 850 kilometre uzaklıktaki kutsal kentte gençler evlerinde bikini partileri düzenliyor. Bu partilerde alkol su gibi akarken, uyuşturucu da kullanılıyor.

Google Haberlere Abone ol
İranlı Gençlerden Gözlerden Uzak Bikini Partisi

İran İslam Cumhuriyeti'nde kamu iktidarın belirlediği İslami kurallara oranla yaşamak zorunda. Ancak iri çoğunluğu genç bulunan İran'da bu kuralları uygulamak zor.

İRANLI GENÇLERİN GÜNLÜK HAYATINI ANLATTI

İran'ın başkenti Tahran'a 850 kilometre uzaklıktaki mukaddes şehir Meşhed'de dahi gençler evlerinde bikini partileri düzenliyor. Bu partilerde alkol su bu şeklinde akarken, uyuşturucu da kullanılıyor. Alman gazeteci Stephan Orth'un yeni yayımladığı kitabı 'Couchsurfing im Iran' bu ülkedeki gündelik hayatı anlatıyor.

GİZLİCE DÜZENLENEN BİKİNİ PARTİLERİNE KATILDI

Tahran'dan yola çıkarak ülkenin kuzeydoğusundaki Meşhed kentine giden Alman gazeteci, İranlı gençlerin evlerinde gizlice düzenlediği bikini partilerine katıldı. Alman gazetecinin iddiasına göre, idam cezası tehdidine karşın İranlı gençler bu partilerden vazgeçmiyor. İran'da alkol kullanımı 80 kırbaçla cezalandırılıyor. Eğer bir şahıs alkol kullanmaktan tekrardan yakalanırsa bu kere idamla yargılanıyor.

GENÇLER REJİME KARŞI ÇIKIYOR

İki ay boyunca İran'ı dolaşan Alman gazeteci Stephan Orth, İran halkının rejimin baskısı altında yaşadığını belirtiyor. Bir İranlı, yabancı bir konukla 24 saatten çok süre geçirirse bunu olduğu bölgedeki polise bildirmek zorunda. Aksi taktirde yakalandığında yabancı konuğuyla müşterek casusluktan yargılanabilir. Nüfusunun yüzde 60'ı 30 ıslak altı bulunan İran'da rejimin koyduğu kurallara karşı çıkan gençler, evlerinde düzenledikleri partilerin fotoğraflarını süre vakit sosyal paylaşım sitelerinde yayınlıyor. Bu partilerde genç kızlar başı açık dans ediyor. İçki içilen ev partilerinde uyuşturucu da kullanılıyor.


Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar